Geri Dön

Halka Tatlısı Tarifi

12 saat dışı çıtır kalabilen halka tatlısını eviniz de yapmaya ne dersiniz? Çok basit malzemelerle bu lezzeti evde deneyebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte 12 saat çıtır kalan halka tatlısı tarifi...

Halka Tatlısı Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet yumurta
140 gr ayçiçek yağı
160 gr süt
180 gr yoğurt
180 gr irmik
320 gr un
1/2 paket kabartma tozu
Kızartma yağı

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 parça limon suyu

Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uzun süre çıtır kalabilen halka tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Çok basit yöntemlerle evde deneyebileceğiniz 12 saat çıtır kalabilen halka tatlısı tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte halka tatlısı tarifi...

Şerbetin yapılışı:

Birinci adım: Tencere içerisine, 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı soğuk su koyun ve yüksek ısıda kaynatın.

İkinci adım: Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ilave edin ve karıştırın.

Üçüncü adım: Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlayın. Tencere açık olacak şekilde 15 dakika süre ile tekrar kaynatın ve ocaktan alın.

Dördüncü adım: Şerbeti yapıp bir gün bekledikten sonra kullanırsanız, halka tatlınız daha güzel olur. Halka tatlısı koyu ve soğuk şerbetle yapılır.

Hamurun yapılışı:

Birinci adım: Bir kaseye yumurta kırın ve karıştırın. Üzerine süt, yoğurt, ayçiçeği yağı ilave edin ve çırpın.

İkinci adım: Hamur yoğurma kabı içine elenmiş un, irmik, kabartma tozu koyun ve karıştırın.

Üçüncü adım: Unu havuz olacak şekilde koyun ve havuz içine kase içindeki karışımı ilave edin, hamuru yoğurun.

Dördüncü adım: Hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Ardından ucuna yıldız uç takılmış krema sıkma torbasına doldurun.

Beşinci adım: Hamuru fazla kızgın olmayan yağ içine halka şeklinde sıkın ve pembemsi renk alıncaya kadar kızartın.

Son adım: Kızarmış hamuru, soğuk şerbet içerisine atın ve en az 1 dakika bekletildikten sonra çıkartın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber