Geri Dön

Hazır baklavalık yufkadan gül tatlısı tarifi

Baklavanın yeniden yorumlandığı enfes burma gül baklava tarifinin yapımı oldukça basit! Hazır baklavalık yufkadan hızlıca hazırlayabileceğiniz gül tatlısı, bayram sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki, gül tatlısı nasıl yapılır? İşte hazır baklavalık yufkadan gül tatlısı tarifi...

Hazır baklavalık yufkadan gül tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Baklavalık yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ (arasına sürmek için)
3 kaşık tereyağı (üzerine)
Antep fıstığı, ceviz, fındık

Şerbet için:

1 bardak şeker
2 bardak su

Burma Gül Baklava Nasıl Yapılır?

1. adım: Şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.

2. adım: Şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakıp 15 dakika kaynatın ve devamında soğumaya bırakın.

3. adım: Baklavalık yufkalardan birini alıp serin.

4. adım: Tüm yüzeyine sıvı yağ sürüp fıstık ya da ceviz hangisini isterseniz serpin. Daha sonra şiş ile sarın.

5. adım: Büzdükten sonra şişten çıkarın ve dolayıp gül şekli vererek tepsiye dizin.

6. adım: Üzerine tereyağı eritip sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Son adım: Sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbet döküp 15-20 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber