Geri Dön

Jalapeno biber turşusu tarifi

Yapımı en kolay turşunun Jalapeno biber turşusu olduğunu biliyomuydunuz? Markette hazır olarak satılan ve herkesin çok sevdiği Jalapeno biberi turşusu tarifini sizler için araştırdık. Jalapeno biber turşusu tarifini öğrenmek için sabırsızlanmaya başladıysanız sizler için hazırladığımız bilgilere göz atabilirsiniz. İşte Jalapeno biber turşusu tarifimiz…

Jalapeno biber turşusu tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilogram Meksika biberi
3 çay bardağı sirke
1 litre su
7-8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu

Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle malzemelerimizi yıkayıp temizliyoruz. İstediğiniz boyutta kesin. Biz yuvarlak bir şekilde kestik. Ardından sirke, tuz ve sarımsak karışımını bir tencere kaynatıyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.

2.adım: Orta boy bir kavanoza malzemelerimizi dizip sirkeli karışımı biberlerin üzerine döküp kavanozun ağzını çok sıkı bir şekilde kapatıyoruz.

3.adım: Yaptığınız turşuyu 15 gün serin yerde muhafaza ediyoruz. Açtıktan sonrada karanlık ve serin yerde muhafaza etmelisiniz.

Turşuların genel anlamda sağlığımıza bir çok faydası bulunmaktadır. Ancak jalapeno biberinin faydaları diğer biberlere oranla daha fazla element içerir.

Jalapeno biberi turşusunun faydaları şu şekildedir;

1- Jalapeno biberi, içerisinde portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini bulundurmaktadır.
2- Jalapeno biberi içerisinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde antioksidan özelliğine sahip olmakta ve bu maddenin kanserli hücrelerle savaştığı da yapılan bir takım araştırmalar sonucu kanıtlanmış durumdadır.
3- Kas ve ağrı merhemlerinde kullanılan etki maddesi, eklem ağrılarına iyi gelmektedir.
4- Jalapeno biberi turşusundan kolesterolü olan kişiler herhangi bir fayda sağlayamaz aksine zarar verir.
5- Jalapeno biberi kişilerin yedikleri besinleri sindirmede yardımcı olarak kilo vermeye o şekilde yardımcı olabilir.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber