Geri Dön

Kadayıf sarması tarifi

Bayramda pratik tatlı tarifi arayanlar ya da misafiriniz gelecek ama aklınıza yapacak bir tatlı gelmedi. İşte sizin için pratik kadayıf sarması tarifi paylaşıyoruz. Peki, kadayıf sarması nasıl yapılır? İşte kadayıf sarması tarifi...

Kadayıf sarması tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo kadayıf
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kâse iri çekilmiş ceviz içi
200 gr tereyağı ya da margarin

Şerbeti için: 

4 su bardağı toz şeker
4, 5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Kadayıf Sarması Nasıl Yapılır?

Sunumu ve lezzetiyle dikkat çeken kadayıf sarması, fırında yapılıyor. Yapımı da diğer şerbetli tatlılara oranla oldukça pratik. Peki, kadayıf sarması nasıl yapılır? İşte kadayıf sarması tarifi... 

1. adım: İlk olarak şerbetimizi yapalım. Bunun için toz şeker, su ve limon suyunu karıştırıp, kaynatın.

2. adım: Ardından soğuması için kenara alın. Kadayıfı geniş derin bir kabın içine alın içine sıvı yağı ilave edip, kadayıfa iyice yedirin.

3. adım: Sonra avucunuza uzunlamasına birer parça kadayıf üstüne de bir tutam ceviz koyun.

4. adım: Sıkı sıkı sararak avucunuzdaki kadayıfı bitirip yağlanmış tepsiye dizin, işlemi kadayıflar bitene kadar bu şekilde sürdürün.

5. adım: Kadayıf bitince, tereyağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

6. adım: Tatlınızın yumuşak olmasını istiyorsanız, kadayıfı fırından çıkartır çıkartmaz soğuk şerbeti üzerine dökün.

Son adım: Çıtır olmasını istiyorsanız, on dakika bekleyip şerbeti öyle dökün. Tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar