Geri Dön

Karamelli elma şekeri tarifi

Karamelli elma şekerine hem çocuklar hem de büyükler hayır diyemeyecek.

Karamelli elma şekeri tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı beyaz toz şeker
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı
3/4 su bardağı krema
1/2 su bardağı koyu mısır şurubu
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1/2 çay kaşığı tuz (tuzlu tereyağı kullanıyorsanız kullanmayın.)
6 sağlam lolipop çubukları
6 orta elma (yıkanmış ve kuruyana kadar oda sıcaklığında bırakılmış)
(Örneğin doğranmış fındık, kıyılmış kuru üzüm, küçük şekerlemeler gibi) çeşitli dekorasyonlar
Gerekli ekipman-bir doğru şeker termometre.

Karamelli Elma Şekeri Nasıl Yapılır?

1. Kalın dipli 3-4 litre tencerede şeker, tereyağı, krema, mısır şurubu, vanilya, ve tuzu orta ateşte bir tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Eğer tava kenarında şeker kristalleri görürseniz, ıslak pasta fırçası ile onları fırçalayın.

2. Karamel karışımı bir tahta kaşık ile yavaşça sekiz şekli yaparak karıştırmaya devam edin. Bir şeker termometresi ile karamel sıcaklığını izleyin. Karışımın sıcaklığı (yaklaşık 15 dakika sonra kaynar.) 240° ulaştığında altını kapatın ve bir metal kabın içine dökün. Sıcaklığı 200° altına düşene kadar sıcak karamel karışımını kasede bekletin.

3. Karamel sos soğurken, alüminyum folyoyu bir fırın tepsisine yayın. Elmaların saplarını koparıp lolipop çubuklarını takın.

4. Karamel sosu yeterince soğuduğunda, içine elmaları batırın. Elmaları sostan çıkarırken yukarı çekin ve karamel fazlalıklarının yavaşça kabın içine damlamasını sağlayın. Kaplı fırın tepsisin, karamelli elmaları yerleştirin. 15 dakikalığına buzdolabın koyun.

5. Karamel 15 dakika soğuduktan sonra, buzdolabından çıkarın ve sapları takılmış elmaları tekrar karamel sosa batırın. Sonra fındık parçaları veya meyve kuruları serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Son olarak tekrar buzdolabına kaldırın ve en az 1 saat bekletin.

Afiyet olsun.

Karamelli Elma Şekeri
Bitarifimvar.com

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber