Kayısı kompostosu tarifi
Yaz sıcaklarında içinizi serinletecek bir tarif. İşte kayısı kompostosu tarifi...

Malzemeler
500 gr. olgun taze kayısı
5 bardak su
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
2 adet tane karanfil
Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır?
-Öncelikle kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
-Su, şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri derin bir tencereye alın.
-Şeker eriyip su kaynamaya başlayana kadar pişirin.
-Su kaynamaya başlayınca çubuk tarçını içinden çıkarın.
-Kayısıları suya ekleyin ve tamamen yumuşayana kadar pişirin.
-Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.
-Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.