Geri Dön

Kirazlı kek tarifi

Kiraz mevsimi gelmişken, kirazlı kek yapmaya ne dersiniz? Sade kek sevmeyenler, kirazlı keke bayılacak! Muhteşem kekin içerisine eklediğiniz kirazlar, inanılmaz bir tat bırakacaktır. Kirazlı kek için şimdiden malzemeleri hazırlayın! Peki kirazlı kek nasıl yapılır? İşte kirazlı kek tarifi...

Kirazlı kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker,
-1 su bardağı sıvı yağ
-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı krema
-3,5 su bardağı un
-100 gram kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 yemek kaşığı nişasta

Kirazlı Kek Nasıl Yapılır?

-Ayıklanmış kirazların üzerine nişasta ilave edin ve ezilmemelerine özen göstererek hafifçe nişastaya bulayın.
-Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine şekeri ilave edip güzelce çırpın.
-Ardından süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Karıştırın.
-Kremayı da ilave ederek tüm malzemeleri birbirine iyice yedirin.
-Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Un parçaları kalmayana kadar iyice karıştırın.
-Son olarak nişastaya buladığınız kirazları da ekleyerek spatula yardımıyla, nazik hareketlerle karıştırın.
-Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da yuvarlak bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi iyice pişene ve üzeri kızarana kadar pişirin.
-Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber