Kızarmış Dondurma Tarifi
Böyle bir lezzet, böyle bir sunum ne gördük ne duyduk! Kızarmış dondurma bu yazın en favori tatlısı olmaya aday. Peki kızarmış dondurma nasıl yapılır? İşte kızarmış dondurma tarifi...

Malzemeler
1 kg Maraş usulü dondurma
1 bardak hindistan cevizi
3/4 bardak çekilmiş fındık
3/4 bardak sade mısır gevreği
1 kaşık galeta unu
1 kaşık esmer şeker
2 yumurta akı
Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?
Dondurma şüphesiz yazın favori tatlısı. Peki hiç kızarmış dondurma denediniz mi? Çıtır çıtır harcı ve içinden akan serinletici dondurmasıyla efsane bir lezzet: Kızarmış dondurma.
1. adım: Dondurmayı eşit parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayarak irici toplar yapın. Hindistan cevizine buladığınız dondurmaları bir süre buzlukta bekletin.
2. adım: Bu sırada fındık, mısır gevreği, galeta unu ve şekeri blendera çekin. Yumurta akını güzelce çırpın.
3. adım: Buzluktan çıkardığınız topları önce yumurtaya sonra mısır gevrekli karışıma bulayıp tekrar derin dondurucuya atın.
4. adım: Bir süre beklettikten sonra ayçiçek yağında kızartın.
Son adım: Kızarmış dondurmanız hazır! Afiyet olsun.