Geri Dön

Lohusa şerbeti tarifi

Lohusa şerbetini lohusalık zamanınızda tüketebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz

Lohusa şerbeti tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

7 bardak su
2,5 su bardağı şeker
1,5 çağ kaşığı kırmızı gıda boyası
3-4 adet karanfil
Yarım kabuk tarçın

Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tencereye su ve şekeri ekleyip karıştırın.

Ayrı bir tencerede kabuk tarçın ve karanfili 1 bardak suda kaynatın.

Gıda boyasını ekleyip soğumaya bırakın.

Kaynayan diğer suya karanfilli suyu ekleyip soğutun.

Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber