Geri Dön

Midye baklava tarifi

Son günlerde en çok merak edilen ve en pratik şerbetli tatlılar arasında yer alan nefis midye baklava ya da midye tatlısının tarifini sizinle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır kıvamıyla çok beğeneceğiniz midye baklava tarifini mutlaka deneyin. Çikolatalı midye baklava ya da irmikli midye tatlısı olarak da çeşitleri bulunun midye baklava tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte midye baklava tarifi...

Midye baklava tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

2 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Kaymak
Açmak için nişasta

Üzerine dökmek için:

250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Midye Baklava Nasıl Yapılır?

Midye baklava, sıradan tatlıların dışında hem enfes hemde tadı çıtır çıtır muhteşem bir tariftir. En çok merak edilen ve en pratik şerbetli tatlılar arasında listenin başında yer alan midye baklava ya da midye tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır tadı, muhteşem kıvamıyla çok beğeneceğiniz enfes midye baklavayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Klasik şerbetli tatlıların dışında olan midye şeklinde tatlı, baklavanın tahtını zorlayan bir lezzettir. Çikolatalı midye baklava ya da irmikli midye tatlısı olarak da çeşitleri bulunan bu lezzeti mutlaka deneyin. Peki midye baklava nasıl yapılır? İşte midye tatlısı tarifi...

1. adım: Hamur malzemelerini yoğurma kabına koyun, unu yavaş-yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurdan 12 beze yapın.

2. adım: Çay tabağı büyüklüğünde açın üzerine nişasta serpin arasına buzdolabı poşeti koyarak üst üste koyun.

3. adım: Üzerini kapatıp buzdolabında 4 saat bekletin. Nişasta ile açabildiğiniz kadar açın ne kadar ince olursa o kadar güzel olacaktır.

4. adım: Açtığınız yufkayı oklavaya sarın iki ucundan tutup ortaya toplayın oklavadan çıkarın. Yufkayı masaya açın ortaya pileli şekilde toplayın ceviz ile hindistan cevizini karıştırın birer tatlı kaşığı 3 parmak aralıklı koyun, üzerine 1 er çay kaşığı kaymak koyun üzerini iki taraftan kapatın boşluklardan parmağınızla sıkıştırın ve bıçakla kesin.

5. adım: Kestiğiniz parçayı ters çevirip uçlarını parmağınızla bastırın tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin üzerine olan beyaz köpüğünü kaşıkla alın ve sıvı yağ ilave edini tatlınızın üzerine birer yemek kaşığı dökün 180°C fırında pişirin.

6. adım: Tatlı pişerken şerbetin ide hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun karıştırın şeker eriyene kadar ocakta karıştırın.

7. adım: Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyunu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatın.

Son adım: Şerbetinizi ılık bir hale getirerek, soğuk tatlınızın üzerine dökün. Üzerini antep fıstığı ile süsleyip 1 saat dinlendirin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar