Geri Dön

Mini çikolatalı kartopu kekleri tarifi

Yılbaşı tatlı listenize mini çikolatalı kartopu kekleri eklemeye ne dersiniz? Yapımı çok basit olan ve ağızda dağılan yumuşacık keki ve kremasıyla mükemmel lezzet yaşayacaksınız. İşte mini çikolatalı kartopu kekleri... - Gülşah Karaman

Mini çikolatalı kartopu kekleri tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
-1 su bardağı esmer şeker
-Yarım su bardağı beyaz şeker
-2 yumurta
-Yarım çay kaşığı vanilya özütü
-3 su bardağı un
-Yarım fincan kakao tozu
-1/4 çay kaşığı kabartma tozu
-Çok az tuz
-Yarım su bardağı süt
-Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için:
-3 su bardağı hindistan cevizi tozu
-3 su bardağı çırpılmış krema veya krem şanti

Mini Çikolatalı Kartopu Kekleri Nasıl Yapılır?

-Fırınınızı önceden 180 derece ısıtın ve iki fırın tepsisine de yağlı kağıt serin.
-Kek için bir kabın içine tereyağını, esmer ve beyaz şekeri ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar çırpın.
-Karışımın içerisine yumurtaları tek tek ekleyin ve her ekleme de iyice karıştırın.
-Son olarak içerisine vanilyayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-Başka bir kabın içine unu, kakao tozunu ve tuzu ekleyin, karıştırın. Un karışımının yaklaşık yarısını
ilk yaptığınız karışıma ekleyin ve düşük hızda karıştırın.
-Daha sonra sütü ve suyu karışımın içine ekleyin, karıştırmaya devam edin.
-Kalan un karışımını da ekleyin ve karıştırın.
-Hamuru dondurma kaşığı ile 16 eşit parçalara bölün ve tepsilere yerleştirin.
-Aralarında 2 cm boşluk olmasına özen gösterin.
-Kekleri yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
-Pişen keklerin soğuması için bekleyin ve süsleme kısmına geçin.
-Keklerin düzgün yuvarlak olması için aynı boyutta bardak ağzı veya şişe kapağından yardım alarak
üzerine bastırın. Böylece kenarlı daha düzgün olacaktır.
-Çırpılmış kremayı bir kekin üzerine sürün ve üzerini diğer kekle, kenarlarından krema çıkana
kadar bastırın.
-Son olarak kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayın.
-Buzdolabında hava geçirmez bir kabın içerisinde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.

Fotoğraf: PureWow- Erin Mcdowell

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber