Geri Dön

Muzlu puding tarifi

Kısa sürede hazırlayıp yiyebileceğiniz hafif ve yumuşak bir tatlı: Muzlu puding tarifi...

Muzlu puding tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
4 kaşık buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
150 gram şeker
2 muz
1 kaşık tereyağı
1 vanilya

Üzerine:
Tarçın

Muzlu Puding Nasıl Yapılır?

Muzları püre haline getirin.

Sütü tencereye alın.

Yumurta sarısı, nişasta ve şeker ekleyip çırparak pişirin.

Kaynamaya başlayınca tereyağı, muz ve vanilya ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin.

Altını kapattıktan sonra da bir süre çırptıktan sonra kaselere boşaltın ve tarçınla süsleyin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber