Geri Dön

Nişastasız Sütlaç Tarifi

Nişastasız sütlaç tarifi, Türk mutfağının geleneksel, vazgeçilemeyen tatlıları arasında yer alıyor. İçerisine nişasta koymadan, tam kıvamında nefis sütlaç hazırlayabilirsiniz. Peki, nişastasız sütlaç nasıl yapılır? İşte tadı damağınızdan gitmeyecek nişastasız sütlaç tarifi

Nişastasız Sütlaç Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt (5 su bardağı)
2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
1/5 su bardağı su

 

Nişastasız Sütlaç Nasıl Yapılır?

Tam kıvamında nişastasız sütlaç tarifi hazırlamaya ne dersiniz? Sütlaç yaparken bir türlü kıvamını tutturamıyorum, bu yüzden tarifimin içerisine nişasta eklemek zorunda kalıyorum diye yakınıyorsanız birazdan vereceğimiz nişastasız sütlaç tarifine bayılacaksınız. Tadı damağınızda yer edecek nişastasız sütlaç tarifini hazırlarken vermiş olduğumuz adımlara mutlaka uymaya özen gösteri. Peki, nişastasız sütlaç nasıl yapılır?  İşte sizlere yapımı oldukça basit olan nişastasız sütlaç tarifi…

Nişastasız sütlaç nasıl yapılır? - Nişastasız sütlaç yapımı 

Birinci adım: Nişastasız anne sütlacı yapımı için, öncelikle pirinç yıkanıp, derin bir tencereye koyulur.

İkinci adım: Üzerine bir buçuk su bardağı soğuk su ilave edilip, ocağın üzerinde kaynamaya bırakın.

Üçüncü adım: Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar, ara ara karıştırarak pişirilir. (dibini tutmaması için ara sıra karıştırın)

Dördüncü adım: Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca, üzerine süt ilave edilir ve harlı ateşte kaynayıncaya kadar, karıştırarak pişirilir.

Beşinci adım: Kaynamaya başlayınca tekrar altı kısılır ve kısık ateşte kontrollü olarak 20 dakika pişirilir. (ara ara karıştırın)

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar