Panna cotta tarifi
Hafif bir İtalyan tatlısı olan panna cottayı siz de deneyebilirsiniz…

Malzemeler
500 gram süt
500 gram krema
210 gram şeker
5 yaprak jelatin
Vanilya çubuğu
Çilek veya vişne sosu
Panna Cotta Nasıl Yapılır?
Süt ve krema tencereye koyun üzerine yaklaşık 1 su bardağı şeker ile kısık ateşte sürekli karıştırın.
Kaynayınca ufak ufak kırılan jelatinleri ekleyin.
Bu sırada vanilya çubukları tencerenin içine atın. Eğer vanilya çubuğu yoksa, toz vanilya da kullanabilirsiniz.
Jelatinler eriyince vanilya çubuklarını çıkarın ve silikon kaplara dökün.
Biraz soğumaya bırakın daha sonra buzdolabına alın. Jöle kıvamına gelinceye kadar dolapta bekletin.
Servise hazır olan tatlılar bir tabak yardımıyla silikon kaplardan çıkarın ve üzerine istediğiniz sosla servis edin.
Afiyet olsun!