Geri Dön

Panna cotta tarifi

Hafif bir İtalyan tatlısı olan panna cottayı siz de deneyebilirsiniz…

Panna cotta tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram süt
500 gram krema
210 gram şeker
5 yaprak jelatin
Vanilya çubuğu
Çilek veya vişne sosu

Panna Cotta Nasıl Yapılır?

Süt ve krema tencereye koyun üzerine yaklaşık 1 su bardağı şeker ile kısık ateşte sürekli karıştırın.

Kaynayınca ufak ufak kırılan jelatinleri ekleyin.

Bu sırada vanilya çubukları tencerenin içine atın. Eğer vanilya çubuğu yoksa, toz vanilya da kullanabilirsiniz.

Jelatinler eriyince vanilya çubuklarını çıkarın ve silikon kaplara dökün.

Biraz soğumaya bırakın daha sonra buzdolabına alın. Jöle kıvamına gelinceye kadar dolapta bekletin.

Servise hazır olan tatlılar bir tabak yardımıyla silikon kaplardan çıkarın ve üzerine istediğiniz sosla servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber