Geri Dön

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı börek tarifi Arnavut mutfağının en leziz hamur işi tarifleri arasındadır. Pırasalı böreği, mevsiminde yetişen pırasalardan hazırlamak sağlık açısından da olukça faydalı olacaktır. Peynirli ve kıymalı börek yemekten sıkılanlar pırasalı börek tarifini deneyebilirler. İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz pırasalı börek tarifi...

Pırasalı Börek Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar su
1 kilo pırasa
Karabiber
Pul biber
Tuz
Sıvı yağ

Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

Pırasalı börek tarifi, kıymalı böreğe, patatesli ve peynirli böreğe rakip olacak oldukça lezzetli bir börek tarifidir. Arnavutlara özgü bir lezzet olan pırasalı börek tarifini denediğinizde sizde tadına doyamayacaksınız. Pırasalı böreği tarifini hazır yufkadan yapmak yerine hakiki Arnavut böreği olarak el açması pırasalı börek tarifini hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Pırasalı börek tarifini denediyseniz ve bir türlü istediğim lezzetli bulamadım diyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz pırasalı börek tarifini deneyebilirsiniz. İşte pırasalı börek tarifi... 

Pırasalı börek hamuru için:

4 bardak unun içerisine bir tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke, aldığı kadar da su ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru yoğurup, 20 dk. boyunca dinlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz pırasalı börek hamurunu 20 bezeye bölün. Daha sonra tüm bezeleri bir pasta tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına erittiğiniz tereyağını ekleyin. Sonrasında hamurları buzdolabında bir süre bekletin.

İç harcını hazırlamak için: 

Pırasaları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bir tavaya bir miktar yağ koyun ve pırasaları tavada kavurun. Pırasalar iyice yumuşadıktan sonra kenarda bekletin.

Pırasalı böreği hazırlama aşaması:

Dolaptan çıkarmış olduğunuz hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Daha sonra içerisine hazırlamış olduğunuz pırasa harcını ekleyin. Her kata aynı işlemi uygulayın. Böreği bir hamur yardımıyla kapadıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
200 derecelik fırında 40 dk boyunca pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar