Safranlı muhallebi tarifi
Safranlı muhallebi safranlı pilavdan sonra en çok rağbet gören yiyecekler arasında yer alıyor. Safranla mutfağınızda harikalar yaratabilir, damak tadınıza yeni bir lezzet kazandırabilirsiniz. Peki, henüz safranlı muhallebi tarifini bilmiyor musunuz? O halde birazdan açıklayacağımız safranlı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz. İşte enfes lezzetle safranlı muhallebi tarifi:

Malzemeler
• 4 su bardağı süt tozu
• 2 su bardağı krema
• 3/4 fincan şeker
• 2 çay kaşığı vanilya
• 1 çorba kaşığı ılık suyla ıslatılmış safran
• 1/4 su bardağı doğranmış Antep fıstığı
• 2 yumurta akı
Safranlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
1- Orta ateşte yumurtanın akını iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.
2- Üzerine vanilya, safran ve Antep fıstığını ekleyin. Daha sonra şeker ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
3- Süt tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaynayınca karıştırmayı bırakın ve pudinginizi kaplara boşaltın, soğuyunca servis edebilirsiniz.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


