Salatalık turşusu tarifi
Salatalık turşusu en iyi nasıl yapılır? Hazırlanırken nelere dikkat etmeli? Püf noktaları nelerdir? İşte merak ettiğiniz soruların cevapları...

Malzemeler
1 kavanozu dolduracak kadar salatalık
10 su bardağı su
300 gr üzüm sirkesi
150 gr iri tanecikli kaya tuzu (salamura tuzu)
Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?
Salatalık turşusu hazırlarken öncelikle dikkat etmeniz gereken salatalıklardır. Turşu için küçük boyda Çengelköy salatalığı veya kornişon kullanabilirsiniz.
Ayrıca içi çekirdekli salatalıklar veya uzun, büyük salatalıklar tercih etmemelisiniz. Bunun dışında normal sofra tuzu kullanırsanız çok tuzlu olacağından kaya tuzu kullanmanız gerekmektedir.
İlk olarak salatalıkların varsa uzun saplarını kesin ve bir bıçak ucuyla salatalığın üstüne küçük delikler açın. Bu sayede salatalıklar turşu suyunu iyice emerek daha çabuk olgunlaşacaktır. Delinen salatalıkları kavanozun içine koyun. Aralara daha iyi bir tat katması için nohut, nane yaprakları ve sarımsak da serpiştirebilirsiniz. Salatalıkların daha iyi olgunlaşmaları için de 1-2 dilim limon ekleyin.
Turşu suyunu hazırlamak için büyük bir kaseye veya leğene suyu dökün. Üstüne üzüm sirkesini döküp iyice karıştırın. İyi karıştığından emin olmak için leğeni bir tarafa eğip suyun çok olduğu yere bir yumurta koyun. Eğer yumurta yüzüyorsa turşu suyu olmuş ve tuzu da yeterli demektir. Turşu suyunuzu da hazırladıktan sonra kavanoza koyabilirsiniz.
Sonrasında bir demet maydanozu, saplarını ayıklamadan kavanozun ağzına koyun. Maydanoz, kavanozun içindeki malzemelerin üste çıkmasını ve turşunun bozulmasını engelleyecek, ayrıca daha güzel bir tat katacaktır.
Kavanozu ışık görmeyen ve serin bir ortamda yaklaşık bir ay saklayın. Daha sonra çıkarıp turşunuzu yiyebilirsiniz. Eğer turşu çok tuzlu olduysa biraz turşu suyuyla seyreltebilirsiniz ancak turşu suyu koyduktan sonra bozulmaması için buzdolabında saklayın.