Geri Dön

Şeftali reçeli tarifi

Yazın sevilen meyvelerinden olan şeftalinin reçelini yaparak kışında afiyetle tüketebilirsiniz

Şeftali reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Dilediğiniz ölçüde şeftali
Şeker
Limon

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftalileri soyup dilediğiniz büyüklükte kesin.

Pişirilecek tencerede şeftalilerin üstüne şeker tekrar şeftali ve şeker olacak şekilde dizin.

Şeker eriyene kadar bekletin.

Pişirilirken köpüklerini alın.

Şeftaliler pişip kıvama gelince yarım limon ekleyin ve iki dakika kadar daha kaynatın.

Sıcakken kavanoza koyup ters bir şekilde soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber