Sıcak helva tarifi
Fırında helva balıktan sonra servis edilmesiyle meşhurdur. Bu yüzden helvayı kış tatlıları arasında sayabiliriz. Tahinli helvanın fırınlanması fikri daha ilk duyuşta akıl çelmeye yetiyor. Yoğun tadıyla önünüze karşı koyması güç bir lezzet çıkıyor. Balık sofralarının mutlu sonuna çok yakıştığından olsa gerek, balık restoranlarının menüsünde rastlanıyor fırında helvaya. Genellikle kiremit güveçte, üzeri fındık, fıstık ve dondurma ile süslenerek hazırlanıyor. Siz de evinizde basit yöntemlerle fırında sıcak helva yapabilirsiniz. İşte kış tatlılarının vazgeçilmezi fırında sıcak helva tarifi...

Malzemeler
-300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
-1 yemek kaşığı
-Limon suyu
-1 çay bardağı süt
-1,5 tatlı kaşığı tereyağı
Sıcak Helva Nasıl Yapılır?
-Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın.
-Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderdan geçirin.
-Hazırladığınız karışımı orta boylarda ya da küçük boylardaki güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine pay edin.
-190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.