Geri Dön

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Hafif tatlı sevenleri sütlü irmik tatlısı yapmaya davet ediyoruz. Muhallebiyi andıran ve kalorisi düşük olan bu sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemeler oldukça basit. Evinizde bulunan malzemelerle hızlıca sütlü irmik tatlısı hazırlayabilirsiniz. Üzerine yapacağınız narlı sos ile sütlü irmik tatlınız daha lezzetli olacaktır. Peki sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte sütlü irmik tatlısı tarifi...

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt 
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Sosu için:

1 su bardağı ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yapımı hızlı ve pratik olan sütlü irmik tatlısı kalorisi düşük ve çok hafif bir tatlıdır. Evde bulunan kolay malzemelerle sütlü irmik tatlısı hazırlayabilirsiniz. Sadece süt ve irmiğin bir araya gelmesiyle oluşan bu tatlının lezzetine inanamayacaksınız. Üzerine hazırlayacağınız narlı sos sayesinde sütlü irmik tatlısı daha da farklı bir lezzete bürünecek. Peki, sütlü irmik tatlısı nasıl

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.  

Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? - Sütlü irmik tatlısı yapımı

Birinci adım: Muhallebisi için irmik, şeker ve sütü bir kaba alın. Üzeri göz göz olmaya başlayıncaya kadar ocakta pişirin.

İkici adım: Daha sonra içerisine tereyağı ekleyin ve karıştırın.

Üçüncü adım: Tereyağı eriyince ocağı kapatın ve içine vanilya ekleyerek karıştırın.

Dördüncü adım: İster borcama dökün isterseniz de kaseleri kullanın. Bu noktada eğer kase kullanacaksanız, içlerini ıslatın ve fazla suyu dökün. Islatılmış kaseye hazırlanan muhallebiyi sıcakken dökün ve soğuduktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletin

Beşinci adım:  Sosu için ayıkladığınız narları tencereye alın. Suyunu vermesi için hafifçe ezin ve şeker ekleyin.

Altıncı adım: Daha sonra nişasta ile suyu karıştırın ve narlı şekerli karışımın üzerine ilave edin. 

Yedinci adım: Karışımı, orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 1-2 dk daha pişirim, soğumaya bırakın.

Sekizinci adım: Soğumuş muhallebi kaselerini bir tabağa ters çevirerek çıkarın ve üzerine soğumuş olan sosu gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber