Geri Dön

Vişneli mus tarifi

Bu yılbaşı vişneli mus tarifimizi deneyin...

Vişneli mus tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gr dondurulmuş vişne
Şeker
Vanilya özü
3 yemek kaşığı badem likörü
1 yemek kaşığı nişasta
Beyaz çikolata
1 yaprak jelâtin
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı portakal likörü
Taze krema

Vişneli Mus Nasıl Yapılır?

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın; vanilya özü, şeker, 4 yemek kaşığı tanesiz reçel, badem likörü ile vişneler suyunu bırakana kadar kısık ateşte kaynatın.

Nişastayı 3 yemek kaşığı soğuk suyla inceltin, vişneye karıştırın ve bir taşım kaynatın.

Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve bardaklarınıza eşit miktarda doldurun. Komposto hazır.

Mus hazırlamaya başlayın. Beyaz çikolatayı irice rendeleyin benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın.

Jelâtini soğuk suda yumuşatın ve yumurtayı bir kâseye kırın, sıcak suyun üstüne oturtup portakal likörü ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Jelâtinin suyunu sıkıp sıcak yumurtalı karışımın içinde eritin.

Yumurtalı karışımı soğuk suyun üstünde karıştırarak soğutun.

Çikolatayı ilave edip karıştırın, krema çok sertleşmeyecek şekilde çırpın ve azar azar vişneli kuplara paylaştırın ve vişnelerle süsleyin.

Buzdolabında 4 saat bekletin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber