Geri Dön

Vişneli Mus Tarifi

Bu yılbaşı vişneli mus tarifimizi deneyin...

Vişneli Mus Tarifi

Malzemeler:

250 gr dondurulmuş vişne

Şeker

Vanilya özü

3 yemek kaşığı badem likörü

1 yemek kaşığı nişasta

Beyaz çikolata

1 yaprak jelâtin

1 adet yumurta

2 tatlı kaşığı portakal likörü

Taze krema

Yapılışı:

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın; vanilya özü, şeker, 4 yemek kaşığı tanesiz reçel, badem likörü ile vişneler suyunu bırakana kadar kısık ateşte kaynatın. Nişastayı 3 yemek kaşığı soğuk suyla inceltin, vişneye karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve bardaklarınıza eşit miktarda doldurun. Komposto hazır.

Mus hazırlamaya başlayın. Beyaz çikolatayı irice rendeleyin benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın. Jelâtini soğuk suda yumuşatın ve yumurtayı bir kâseye kırın, sıcak suyun üstüne oturtup portakal likörü ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Jelâtinin suyunu sıkıp sıcak yumurtalı karışımın içinde eritin. Yumurtalı karışımı soğuk suyun üstünde karıştırarak soğutun. Çikolatayı ilave edip karıştırın, krema çok sertleşmeyecek şekilde çırpın ve azar azar vişneli kuplara paylaştırın ve vişnelerle süsleyin. Buzdolabında 4 saat bekletin.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber