Geri Dön

Kolay yoğurtlu parfe tarifi

İster kahvaltı da ister tatlı olarak yiyebileceğiniz yoğurtlu parfe tarifini sizinle paylaşıyoruz. İhtiyacınız olan malzemeler granola, yoğurt ve dilediğiniz meyvelerden oluşuyor. Yazın sürekli yapmak isteyeceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin! Hem serinletici hem de hafif olan yoğurtlu parfe tarifi için malzemeleri listeledik. İşte kolay yoğurtlu parfe tarifi...

Kolay yoğurtlu parfe tarifi
  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı granola 
Böğürtlen, çilek, yaban mersini ve ahududu
Vanilya özü

Yoğurtlu Parfe Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Yoğurdu bir kaba alın ve içine vanilya özü ekleyin. İyice karıştırın.

2. adım: Tüm meyveleri bıçak yardımıyla doğrayın.

3. adım: Tarif 2 kişilik olduğu için 2 cam kavanoza yoğurtları ekleyin.

4. adım: Üzerine yulaftan hazırlanan granolayı koyun ve meyve ekleyin.

5. adım: Yeniden üzerini yoğurt ile kaplayın ve istediğiniz kadar bu şekilde kat çıkın.

Son adım: Son olarak üzerini meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber