Geri Dön

Yoğurtlu Yaban Mersinli Kek Tarifi

Bahar mevsimine yakışacak, az şekerli, çok hafif ve içi yumuşacık olan yoğurtlu yaban mersinli kek tarifini çok seveceksiniz. Kek tarifleri içerisinde bayılacağınız bu kek tarifini mutlaka evinizde deneyin. İşte içi yumuşacık yoğurtlu yaban mersinli kekin yapılışı...

Yoğurtlu Yaban Mersinli Kek Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak un
1 paket kabartma tozu
3 tane yumurta
1 bardak çilekli yoğurt (ya da sade yoğurt)
1 bardağın 4/3 kadar şeker
1 su bardağı taze yaban mersini

Yoğurtlu Yaban Mersinli Kek Nasıl Yapılır?

Birinci adım: Öncelikle tereyağı küçük bir kaba alıp, ocakta eritin ve kenara alın.

İkinci adım: Daha sonra ayrı bir kabın içerisinde unu ve kabartma tozunu karıştırıp onu da kenara koyun.

Üçüncü adım: Bir büyük kasenin içine 3 yumurta ve şekeri ilave edip homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.

Dördüncü adım: Üzerine erittiğiniz tereyağını ve çilekli yoğurdu ekleyin, yeniden çırpın.

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Beşinci adım: Sonra unlu karışımı da ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.

Altıncı adım: Son olarak yaban mersinlerini ekleyip yavaşça yeniden karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş kaba aktarın.

Yedinci adım: 30-40 dakika içi çekene kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

İçi yumuşacık ve yaban mersinli olan kekiniz hazır! Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber