Yoğurtlu Yaban Mersinli Kek Tarifi
Bahar mevsimine yakışacak, az şekerli, çok hafif ve içi yumuşacık olan yoğurtlu yaban mersinli kek tarifini çok seveceksiniz. Kek tarifleri içerisinde bayılacağınız bu kek tarifini mutlaka evinizde deneyin. İşte içi yumuşacık yoğurtlu yaban mersinli kekin yapılışı...

Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak un
1 paket kabartma tozu
3 tane yumurta
1 bardak çilekli yoğurt (ya da sade yoğurt)
1 bardağın 4/3 kadar şeker
1 su bardağı taze yaban mersini
Yoğurtlu Yaban Mersinli Kek Nasıl Yapılır?
Birinci adım: Öncelikle tereyağı küçük bir kaba alıp, ocakta eritin ve kenara alın.
İkinci adım: Daha sonra ayrı bir kabın içerisinde unu ve kabartma tozunu karıştırıp onu da kenara koyun.
Üçüncü adım: Bir büyük kasenin içine 3 yumurta ve şekeri ilave edip homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.
Dördüncü adım: Üzerine erittiğiniz tereyağını ve çilekli yoğurdu ekleyin, yeniden çırpın.
Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.
Beşinci adım: Sonra unlu karışımı da ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
Altıncı adım: Son olarak yaban mersinlerini ekleyip yavaşça yeniden karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş kaba aktarın.
Yedinci adım: 30-40 dakika içi çekene kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
İçi yumuşacık ve yaban mersinli olan kekiniz hazır! Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


