Geri Dön

Zerde tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen ve genellikle Gaziantep'te sıklıkla yapılan zerde tarifi için malzemeleri hazırlayın. Tamamen aromatik tatlarla hazırlanan zerde, birçok kişi tarafından yapımı merak edilen tatlılar arasında. Ana malzemesi safrandan rengini alan zerde tarifinin yapımı oldukça basit. Peki, zerde tatlısı nasıl yapılır? İşte zerde yapımı, zerde tarifi...

Zerde tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 çay bardağı pirinç
-6-7 bardak su
-1 bardak şeker
-3 tatlı kaşığı nişasta
-1 çay kaşığı safran
-1 kaşık gül suyu
-Dolmalık fıstık
-Kuru üzüm

Zerde Nasıl Yapılır?

1. adım: Pirinçleri suyla beraber ocağa alın.

2. adım: Pirinçler haşlanınca şeker, safran, gül suyu, dolmalık fıstık ekleyip biraz kaynattıktan sonra 1 çay bardağı suyla erittiğiniz nişastayı ilave edin.

3. adım: Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını söndürüp kaselere boşaltın.

Son adım: Üzerini kuru üzümle süsleyin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber