Gündem ‘28 belediyenin yönetimi değişecek’

‘28 belediyenin yönetimi değişecek’

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi Kampüsü’nde komiser yardımcısı adaylarının mezuniyeti için düzenlenen törene katıldı.

‘28 belediyenin  yönetimi değişecek’

Soylu konuşmasında, Güneydoğu’da terör üzerinden hakimiyet kurmaya çalışanlar olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Bir gün bile duramaz’

“Belediyeleri kullanarak terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaya çalışıyorlar. Kimse buna sessiz kalacağımızı düşünmesin. Eğer egemenlik konusunda millet sandığa gidip iradesiyle oyunu kullanıyorsa ve belediye başkanı seçiyorsa, bu belediye başkanı Kandil’in emrinde oluyorsa, bu belediye başkanının yanında sözde eş başkanla birlikte, sözde terör örgütünün komiserleriyle birlikte milletin verdiği vergi, milletin ortaya koyduğu kutsal oy istismar ediliyor, demokrasi istismar ediliyorsa o belediye bizim belediyemiz değildir ve bir gün bile orada görevde duramaz.”

Eline silah alıp terör örgütüyle beraber millete, askere ve polise kurşun sıkanların demokrasiyi öğretemeyeceğini aktaran Soylu, “Orada çalışanların aldıkları maaşlara tenezzül edip, o maaşların yüzde 80’nini Kandil’e, terör örgütlerine gönderenlerden hesap sormak, bizim, milletimizin bize verdiği talimattır. Bize Kanun Hükmünde Kararnamenin verdiği yetkiyle 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi teröristlerde değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatıyla değil, şu ay yıldızlı bayrağı kendi gönlüne sindirmiş insanların yönetimiyle devam edecektir. Herkesin böyle bilmesini isteriz. Sadece Doğu ve Güneydoğu’da değil, Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun, teröre bulaşmış, sadece PKK, KCK, Kandil terörüne değil, FETÖ terörüne de bulaşmış tüm belediyeler için de aynı şey geçerlidir” dedi.

Haberin Devamı

‘20 bin polis alınacak’

Soylu, yeni polis alımlarına ilişkin olarak ise, ““Önümüzdeki süreçte 20 bin polis alımı gerçekleştirilecek. Bunların 10 bini özel harekat branşında eğitilip istihdam edilmek üzere KPSS şartı aranmadan en az lise mezunu adaylardan seçilecektir. Diğer 10 bin kişi polis memuru olarak istihdam edilmek üzere en az üniversite mezunu KPSS puanı 60 ve üzeri olan adaylardan seçilecektir. Bin kişisi kadına dayalı olarak ayrılmıştır” açıklamasında bulundu.