Yemek

10 adımda etli karnıyarık tarifiEtli karnıyarığın kıvamını tutturmak aslında pek zor değil. Sonuç da genellikle oldukça lezzetli oluyor.
Benmari usülü pişirmeBenmari (Bain Marie) Fransızca’dan dilimize geçmiş bir kelimedir.
Türk mutfağını farklı kılan özelliklerDünyanın en zengin 3. mutfağı kabul edilen Türk mutfağının farklı kılan yönlerini Simat Türk Mutfağı Kurucularından Osman Barut anlattı.
Algida gökten yağan dondurmalarla yazı müjdeliyorAlgida bu sezon da yaz eğlencesini gökyüzünden yağan dondurmalarla başlatıyor.
Enfes Şırdan tarifiAdana'nın yöresel lezzetlerinden olan şırdan, içi doldurularak hazırlanan bir yemektir.
Bakla yemeği tarifiZeytinyağlıların en sevilenlerinden taze bakla tarifi
Zeytinyağlı enginarKaraciğer dostu enginarı özellikle mevsiminde bol bol tüketmenizi öneririz.
Mercimek köftesi tarifiDenenmiş ve çok lezzetli bir mercimek köftesi tarifi
Bu ekmekler kilo aldırmadan tok tutacakAvrupa’nın ünlü ekmek şeflerinin reçetelerinden yola çıkan Backhaus, çok tahıllı ekmeklerden ekşi mayalılara kadar zengin ekmek çeşitleri sunuyor
Doğal antibiyotik: ŞiveydizGaziantep mutfağına özgü bahar aylarında yapılan bir yemek türü olan Şiveydiz, içerisindeki taze sarımsak ve soğan nedeniyle adeta doğal antibiyotik özelliği taşıyor
Enginarlı, jambonlu pratik pizzaBu lezzetli ve pratik pizzaya kimse hayır diyemeyecek
PEMBE BLOG