Gündem ‘AB ile bitmeyen bir aşkımız var’

‘AB ile bitmeyen bir aşkımız var’

23.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik panelinde konuşan Bakan Kılıç, ‘AB ile bir türlü nikâh masasında sonuçlanmayan aşkımız var. Bunu inşallah sizler başaracaksınız’ dedi

‘AB ile bitmeyen  bir aşkımız var’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hiçbir yerde, hiçbir ülkede kamu düzeninin yapısını bozacak yapılara izin verilmeyeceğini söyleyerek, “Bizim Türkiye’de bazen şöyle bir yapımız olur; efendim ‘AB ülkelerinde şöyle serbestlikler var’. Böyle değil, bir kere bu çok büyük bir çelişkidir. Almanya’da Stuttgart gösterileri olduğu zaman yapılan gösteriler, protestolarla alakalı yayın yapılırken, konuşulurken ‘AB’de bunlar serbest Türkiye’de değil’ derseniz bu doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı

‘Tartışıyoruz’

Kılıç, dün Green Park Otel’de düzenlenen, “Güçlü Bir Gençlik İçin: Tartışıyoruz” gençlik paneline katıldı. Program çerçevesinde kendisini geliştirmek isteyen ve bazı sıkıntılarla karşılaşan gençlere imkanlar sunulmaya çalışıldığını anlatan Kılıç, AB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği projeden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrencilerin faydalandığını belirtti. Programdan ortaklarından birinin AB olduğunu hatırlatan Kılıç, “Biliyorsunuz bizim AB ile bir türlü bitmeyen aşkımız var. Daha doğrusu bir türlü nikâh masasında sonuçlanmayan aşkımız. Bunu da inşallah sizler başaracaksınız” dedi.

Kılıç, şunları kaydetti:

“Bunları biliyoruz ama AB’ye üye ülkeleri tek tek ele alıp Türkiye ile karşılaştırdığımızda, Türkiye ile olan ilişkiler ve imkanlar içerisinde Türkiye’nin gerisinde olanlar da var kısmen ileri de olanlar da var. Ama AB ortaklığına baktığımızda, bunu bir değerler ve ekonomik iş birliği olarak gördüğümüzde kendi değerleriyle ne kadar çeliştiğini görürsünüz. Etrafınızdaki ve dünyada meydana gelen siyasi olayları değerlendirme konusunda sizlere düşen görev var. Siz bugünden kendinizi yetiştireceksiniz ki yarın sorumluluk alanlarında sizler olacaksınız. Bunun için elinizdeki imkanları çok iyi kullanmanız gerekiyor.”