Gündem ‘ABD ile yüz yüze görüştük’

‘ABD ile yüz yüze görüştük’

20.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kobani’de çatışmalar sürerken PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de diplomatik temaslarını yoğunlaştırdı.

‘ABD ile yüz yüze görüştük’

Milliyet’e konuşan Müslim, ABD ile daha önce dolaylı görüşmeler yaptıklarını ancak yakın zamanda yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Milliyet’e konuşan Müslim, şunları anlattı:
“12 Ekim’de Paris’te ABD’li yetkililerle görüştük. Aracı kimse yoktu. Daha önce dolaylı görüşüyorduk ancak bu sefer görüşme teklifi ABD’den geldi ve aracı kimse yoktu. Bu görüşme çok olumlu geçti. Bu görüşme aramızdaki diyalogun devam edeceğini gösteriyor. Kendilerinin açık ve net konuşması, bizi umutlandırdı. Zaten görüşmelerde çekinilecek bir şey yok.”
Müslim, Türk yetkililerle yaptıkları görüşmelerle ilgili ise “Kobani’ye destek ulaştırılması için teklifte bulunduk. Yol açacaklarını söylediler. Ancak bu gerçekleşmedi. Yardımın ulaştırılması için bu engelin nasıl aşılacağı konusundaki beklentilerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.
Müslim, Irak Kürdistan Bölgesi başkanı Mesud Barzani ile Rojava’ya yardım konusunda görüşme yaptığını söyledi. Müslim, Kürt Yönetimi’nin Kobani’ye destek ulaştırmak gayretinin bulunduğunu ancak bu desteğin Kobani’ye henüz ulaşmadığını ifade etti.