Gündem ‘Adımı herkes öğrenecek’

‘Adımı herkes öğrenecek’

29.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

150 yolcunun ölümüne neden olan yardımcı pilot Andreas Lubitz’in eski kız arkadaşı, Andreas Lubitz’in psikolojik sorunları olduğunu iddia etti

‘Adımı herkes öğrenecek’

Fransa’nın güneyinde 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili konuşan genç kadın, birlikte oldukları dönemde Lubitz’in kendisine “Bir gün öyle bir şey yapacağım ki tüm sistemi değiştirecek, adımı herkes öğrenecek ve beni hatırlayacak” dediğini iddia etti. İsmi Maria W. olarak açıklanan ve Alman Bild gazetesine konuşan eski hostes, Andreas Lubitz ile beş ay süresince Avrupa’nın değişik kentlerine birlikte uçtuklarını ve gizlice otellerde buluştuklarını belirtti. 26 yaşındaki hostes, “Ne demek istediğini anlamamıştım ama şimdi anlamlı hale geldi” diye konuştu. Eski sevgilisi Lubitz’in günlük yaşantısında yumuşak huylu ve sevecen biri olduğunu belirten Maria W, iş üzerine konuşmaya başladıklarında farklı bir kişiliğe büründüğünü ve daima çalışma koşullarının zorluğundan şikayet ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sağlam ceset yok
Lubitz’in psikolojik sorunlarını ve korkutucu değişken tavırlarını fark ettikten sonra kendisini terk ettiğini dile getiren Maria W, “Bazen ansızın sinirleniyor ve bana bağırıyordu. Bir defasında kendisini banyoya kilitleyip saatlerce çıkmadı. Problemli olduğunu anladığımda kendisinden uzaklaştım. Geceleri uyanıp, ‘düşüyoruz’ diye çığık attığı oldu. Kabuslar görüyordu” sözleriyle Lubitz’in yaşadığı sorunları dile getirdi. Lubitz’in eski kız arkadaşı, eski sevgilisinin problemlerini dışarıdan çok iyi gizlediğini belirtirken “Rahatsızlığı nedeniyle uzun mesafeli uçuşlara katılması ve bir gün kaptan pilot olma hayalinin gerçekleşemeyeceğini biliyordu. Evinde yırtılmış halde bulunan iş göremez raporu, onun hayalini kurduğu pilotluk mesleğini kaybetmeyi kabullenemeyeceğinin kanıtıdır” dedi.
Uçağın düştüğü bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Kaza yerinde, çevreye dağılmış parçalanmış cesetler olduğu açıklanırken, olayda hayatını kaybedenlere ait yaklaşık 600 parçanın bulunduğu öğrenildi. Tek bir bütün cesede dahi ulaşılamayan bölgede DNA örnekleri almak için geçici laboratuvarlar kuruldu.

Haberin Devamı

‘Alplere saplantılıydı’

Germanwings uçağını Fransız Alplerine bilinçli olarak düşüren yardımcı pilot Andreas Lubitz’in Alp Dağları’nın tutkunu olduğu ortaya çıktı. Küçük yaştan itibaren pilot olmak isteyen Lubitz’in gençliğinde bir uçuş kulübünde yer aldığı ve bu kulüple beraber uçağın düştüğü bölge olan Fransız Alpleri’nin güneyinde uçuşlara katıldığı belirtildi. Gençliğinde bölgede uçuş eğitimi alan yardımcı pilotun en son kaza yerine 64 kilometre uzaklıkta uçtuğu açıklandı. ‘Luftsportclub Westerwald’ isimli uçuş kulübünde görevli Dieter Wagner açıklamasında, ‘Lubitz’in uçmaya 14 yaşında başladığını ve Alplere tutkun hatta saplantılı olduğunu’ ifade etti. Wagner ayrıca Luditz’in uçağı düşürdüğü bölgeyi iyi bildiğini, daha önce burada uçuşlar yaptığını vurguladı.

Görme problemi varmış

ABD’de yayımlanan New York Times gazetesinin haberinde, yardımcı pilot Andreas Lubitz’in gözlerindeki bozukluk nedeniyle mesleki hayatının tehlikede olduğu iddia edildi. Soruşturmada görevli iki yetkilinin açıklamasına göre, Lubitz’in gözlerindeki rahatsızlığın psikolojik kaynaklı olabileceği belirtildi. Lubitz’in görme problemini, yaşadığı psikolojik sorunlar gibi çevresinden ve işvereninden gizlemeye çalştığı da ortaya çıktı.