Gündem ‘Akıllı Belediyecilik’ masaya yatırılacak

‘Akıllı Belediyecilik’ masaya yatırılacak

09.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde buluşuyor. Marmara Belediyeler Birliği’nin 14-15 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da düzenleyeceği zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak. Zirveye ayrıca Balkanlardan 25 belediye başkanı da geliyor.

‘Akıllı Belediyecilik’ masaya yatırılacak

16 ayrı oturum
Zirvede, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler ile geliştirilen teknolojik yenilikler tanıtılacak. Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) işbirliği ile bu yıl ikincisi yapılacak zirve Bursa Merinos Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 16 oturumda düzenlenecek zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere, gazetecilerden özel sektör temsilcilerine çok sayıda katılımcı bildiri sunacak.
Yüzlerce işadamı
Zirvede siber güvenlikten dijital sistemlere, etkin afet yönetiminden akıllı ulaşım sistemlerine, kentsel dönüşümden kalite yönetimine kadar hayatı kolaylaştıran teknolojik buluşlar ve yöntemler tanıtılacak.
Yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturacak zirveye İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, ciroları milyar dolarları bulan onlarca iştirak şirketi de katılıyor.
Son teknoloji
MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturan marka bir çatı olduğunu söyledi. Amaçlarının belediyelerin tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamalarını sağlamak ve halkı bilgi teknolojilerine güvenli, hızlı ve ucuz erişebilir kılmak olduğunu ifade eden Altepe, “Özellikle balkanlardan yüzlerce işadamı ve firmanın yer alacağı Balkan Ticaret Fuarı ile birlikte gerçekleştireceğimiz zirvede, dünyadaki teknolojik gelişmeler ve yerel yönetimlere uyarlanması masaya yatırılacak” dedi.