Gündem “Alkol soruları kanun gereği”

“Alkol soruları kanun gereği”

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlığı’nın, yeni dönemde milletvekillerinin yanında danışman, 2. danışman ve yardımcı personel olarak görev yapacak personele doldurttuğu işe giriş formunda yöneltilen “alkol” ve “sigara” alışkanlığı sorularının “fişleme” amaçlı değil kanun gereği olduğu belirtildi.

“Alkol soruları kanun gereği”

TBMM Basın, Yayın ve Halkla Başkanlığı, gazetemizde önceki gün yayımlanan “Vekil personeline ‘alkol’ soruları” başlıklı haberle ilgili cevap ve düzeltme açıklaması yaptı. Açıklamada, “Söz konusu form, Kurumumuzda sağlık gözetimi kapsamında devam eden işe giriş/periyodik muayene çalışmalarımızda kullanılmakta olup halen yürürlükte olan ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ ve ‘İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’ gereği hazırlanmıştır. TBMM’de yeni dönemde görev yapacak personelin herhangi bir şekilde fişlenmesi kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

Haberin Devamı

Meclis’te daha önce bu kadrolara alınan personelden sadece tam teşekküllü bir hastaneden “sağlık raporu” isteniyor, herhangi bir form doldurtulmuyordu.