Ege 'Arazimiz kıymetlidir her yere imar vermem'

'Arazimiz kıymetlidir her yere imar vermem'

20.05.2017 - 05:33 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, KESİAD’da imar konusuna değindi, “Bu değerli arazileri çok dikkatli kullanmalıyız. İmar, belediyenin beratıdır” dedi

Arazimiz kıymetlidir her yere imar vermem

Kemalpaşalı sanayici ve işadamları ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, imar sorunu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kemalpaşa’da ihtiyacı karşılayacak konut yeri olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Büyük kentlerin en büyük problemi, imar. Kemalpaşa’da dağ taş dahil olmak üzere nereyi imara açarsan aç, kimse hayır demez. Bu doğru mudur? Bence doğru değil. Kiraz bahçelerine ne olacak? Ankara’nın bozkırları, apartman apartman büyüyor. Bizim arazimiz kıymetli. Bu arazileri dikkatli, özenli kullanmamız lazım. İmar öyle bir silah, büyükşehir belediye başkanının elinde öyle bir güç ve belediye başkanının namusunu sorgulayan öyle bir kuyumcu terazisi ki Başkanlık imarda başlıyor, imarda bitiyor. Bir belediye başkanının imar konusundaki duruşu, o belediyenin beratıdır” diye konuştu.

Yatırımları anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KESİAD’ın konuğu oldu. KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, BYOSBİ Başkanı Aydın Telseren, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Kemalpaşalı sanayilerle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yatırımlarını anlattı. Başkan Yöndem, Bornova’ya ulaşan metronun Kemalpaşa’ya uzatılmasını talep etti. İZBAN’da öncelikli hedefin Bergama olduğunu belirten Kocaoğlu, Otogar-Halkapınar hattının 6 yıldır bekletildiğini, Kemalpaşa’ya da raylı sistemin getirileceğini açıkladı.