Gündem ‘Arkasındaki gücü arıyoruz’

‘Arkasındaki gücü arıyoruz’

19.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘terörle mücadele’ konulu toplantıda, güvenlik uzmanlarıyla bir araya geldi.

‘Arkasındaki gücü arıyoruz’

Türkiye’nin ısrarlı takipleri sonucu Avrupa ülkelerinde 5 bin dosyanın PKK terör örgütüne karşı açıldığını dile getiren Kurtulmuş, Reina saldırısını düzenleyen teröristin yakalanmasına da değindi. Kurtulmuş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Reina saldırısıyla birlikte ortaya konmak istenen hayat tarzları farklılıkları, mezhep-meşrep farklılıkları, toplumsal, siyasal görüş farklılıkları üzerinden oluşturulmaya çalışılan bir sosyal medya terörü de tam tersine tepmiş, saldırı sonrasında birlik, bütünlük tablosu ortaya çıkmıştır.

Bir kez daha, Reina saldırısını yapan saldırganı yakalayan emniyet teşkilatımıza, güvenlik birimlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Çok ciddi, titiz bir çalışmayla saldırgan yakalandı. Şimdi onun arkasındaki esas güç kim, saldırganı ya da saldırganları oraya kimler yönlendirdi, bunların da bütün detaylarıyla ortaya çıkmasını ümit ediyoruz.”