Gündem ‘Arşo Teyze’nin geciken zaferi!

‘Arşo Teyze’nin geciken zaferi!

22.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de birçok insanın kaderini etkileyen 12 Eylül askeri darbesi öncesinde üniversite eğitimini bırakmak zorunda kalan Arşo Kazar (55), 2011’deki genel af kapsamında döndüğü üniversiteyi bölüm birinciliğiyle tamamladı.

‘Arşo Teyze’nin geciken zaferi

1980 öncesi üniversitelerdeki olaylar ve ölümler nedeniyle Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden birinci sınıftan ayrılan Arşo Kazar, 2011 yılındaki genel af kapsamında 30 yıl üniversiteye geri döndü. Emekli olduktan sonra yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’ne kaydolan Kazar, 4 yılda okulunu tamamlayarak 55 yaşında bölüm birincisi olarak mezun oldu.

Haberin Devamı

Kaydını 12 Eylül derbesinden 11 gün önce sildirdiğini anlatan Kazar, “O dönemde çok fazla olaylar yaşanıyordu ve ailem de bu durumdan tedirgindi. Kaydımı sildirdikten sonra okumak için Almanya’ya gittim. Fakat şartlar uygun olmadığı için okuyamayıp 6 ay sonra Türkiye’ye dönüş yaptım. Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra da özel bir şirkette çalışmaya başladım. Emekli olduktan sonra tekrar üniversite eğitimime başladım” dedi.

‘Notları benden alırlardı’

Üniversiteyi tamamlayamamanın burukluğunu fazlasıyla yaşadığını ve hep bir yanını eksik hissettiğini kaydeden Kazar, 50 yaşındaki sonraki kampüs hayatını da şöyle anlattı:

“Başlangıçta biraz çekingenlik oldu, fakat genç arkadaşlarla iletişimim çok iyi olduğundan, fazla bir uyum problemi yaşamadım. Hepsi benim çocuğum yaşında genç arkadaşlarımla aynı sıraları paylaşmak ve onlarla vakit geçirmek çok keyifliydi. Ben hepsinin “Arşo teyzesi”ydim. Sınav zamanlarında ‘Arşo teyze notlarını kırtasiyeye bıraktın mı?’ diye sürekli bana sorarlardı. En çok bu genç arkadaşlarımı özleyeceğim.”