Gündem ‘Ateş kartalı’nın kanatları altında

‘Ateş kartalı’nın kanatları altında

14.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli Burcu Dinçer, Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme helikopteri pilotu oldu

‘Ateş kartalı’nın  kanatları altında

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden mezun olan Burcu Dinçer (27) Ankara’daki Sivil Havacılık Okulu’nda 2.5 yıl eğitim alıp pilot oldu. Özel bir havayolu şirketinde bir süre çalıştıktan sonra yangın söndürme helikopteri pilotu olarak Orman Bakanlığı’nda göreve başladı. Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme helikopteri pilotu olan Dinçer, bu yıl Antalya’ya atandı.

Haberin Devamı

Kadınlar için uygun

Çalışma arkadaşlarının ‘ateş kartalı’ lakabını taktığı Burcu Dinçer, çocukluğunun Esenboğa Havalimanı’na yakın bir yerde geçtiğini ve uçakları seyrederken pilot olma hayalini kurduğunu söyledi. Dinçer, “Yangınlarla mücadele her zaman dikkatimi çekmişti. Göreve başladığımda herkes çok şaşırdı. ‘Yapabilir misin? Olur mu?’ gibi tepkilerle karşılaştım. Ama herkes destek oldu. Bunun kadınlar için de uygun bir meslek olduğunu gösterdim” dedi.

Örnek olmak istiyor

Uçuşun kendisi için bir tutku olduğuna dikkat çeken Burcu Dinçer şunları söyledi: “Kızlara örnek olmak istiyorum. Asla pes etmesinler. Kadının özgüveni olursa başaramayacağı bir şey yok. Kutsal bir görevimiz var. Bir doktorun hastayı kurtardığında yaşadığı bir mutluluk vardır. Biz de aynı duyguyu yaşıyoruz. Ormanlar bizim çocuklarımız. Onlar olmadan nefes alamayız. Halkımızdan küçük bir duman görseler dahi haber vermelerini rica ediyoruz.”

Haberin Devamı

Kuş gibi hissediyor

İhbar geldikten sonra 12 dakika içinde kalkış yaptıklarını belirten Burcu Dinçer, bu konuda en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Uçarken kendisini kuş gibi hissettiğini anlatan Dinçer, “İlk uçuşumu planör ile yapmıştım. Kanat takılmış gibi hissetmiştim. Bu tutku içimde büyüdü. Sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım” diye konuştu. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ise Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme helikopteri pilotu ile çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.