Gündem ‘Baba, bizi bırakıp nereye gidiyorsun?’

‘Baba, bizi bırakıp nereye gidiyorsun?’

12.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit Ahmet Çam’ın cenazesi, annesi Hanim Çam’ın oturduğu Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Helallik alındıktan sonra da Merkez Cami Kebir’e getirildi.

‘Baba, bizi bırakıp nereye gidiyorsun’

Şehidin cenazesine annesi Hanim, eşi ev hanımı Emine, kızları 12 yaşındaki Sema Nur, 8 yaşındaki Beyza ve kendisiyle aynı kaderi paylaşan 1 yaşındaki oğlu Ali Eymen, yakınları, siyasiler, askeri erkan, silah arkadaşları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Cenazeye katılan şehidin annesi Hanim ve eşi Emine Çam gözyaşlarını tutamadı. Şehidin kızları Sema Nur ve Beyza’nın, “Baba bizi bırakıp nereye gidiyorsun” sözleri ise törene katılanları ağlattı. Cenazenin araca bindirilmesinden sonra ise şehit Çam’ın 1 yaşındaki oğlunun annesinin kucağındayken ağladığı görüldü.

Cenazeye, yaklaşık 1 ay önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Çubuklu Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca’nın ailesi de katılarak, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehit Çam’ın cenazesi, namazın ardından polislerin omuzlarında protokolün önünden tekbir getirilip, dualar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Daha sonra da Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tayini Ankara’ya çıkmıştı

Haberin Devamı

Van’da 3 yıldır görev yapan şehit polis Çam’ın tayininin memleketi Ankara’ya çıktığı ve 3 ay sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nde göreve başlamaya hazırlanırken şehit olduğu belirtildi.

Babasını 2 yaşındayken kaybeden evli 3 çocuk babası Ahmet Çam, Çubuk’ta alt katında annesi Hanim Çam’ın (70) oturduğu apartmanın kendisine ait 3’üncü katında tadilat yaptırıp, buraya yerleşmek istediği ifade edildi.