Gündem ‘Baba, evimize artık nasıl gireceğiz?’

‘Baba, evimize artık nasıl gireceğiz?’

21.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı’nda şoförlük yapan Mevlüt Öksüzoğlu’nun Kayseri’deki cenazesinde tabuta sarılan kızı Ayşegül, “Baba bizi bırakıp nereye gidiyorsun?” diye feryat etti

‘Baba, evimize artık nasıl gireceğiz’

Ankara’daki katliamda yaşamını yitiren Hava Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar ile sivil memurlar Mevlüt Öksüzoğlu, Muammer Kosacı, Mustafa Küçük dün memleketlerinde toprağa verildi.
Milli Savunma Bakanlığı’nda şoför olan 49 yaşındaki Mevlüt Öksüzoğlu, dün Kayseri’de toprağa verildi. Hunat Camii’ndeki törende Öksüzoğlu’nun eşi Türkan, kızları Ayşegül, Büşra ve Gönül ile yakınları tabut başında gözyaşı döktü. Büyük kızı Ayşegül, “Baba bizi bırakıp nereye gidiyorsun?”, “Baba biz evimize artık nasıl gireceğiz?” diye feryat etti. Öksüzoğlu’nun cenazesi, merkez Kocasinan ilçesi Akçatepe Mahallesi’ne götürüldü ve buradaki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bugün ağlamak yok
Hava Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar için dün Bursa’nın Gemlik ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Pınar’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu dün ilk olarak ailesinin evinin önüne getirildi. Helallik alınmasının ardından Şehit Astsubay Pınar’ın cenazesi Solak Subaşı Camii’ne getirildi. Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden şehit babası Mehmet Pınar, “Bugün ağlamak yok. İçimizi tutacağız. Ağlamayacağız” dedi. Şehit Astsubay Pınar’ın cenazesi, Gemlik Şehitliği’ne getirilerek burada toprağa verildi.

Kravatıyla veda etti
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru Mustafa Küçük (50), memleketi Trabzon’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçük’ün naaşı, Bostancı’da ağabeyi Gencağa Küçük’ün evine getirilerek helallik alındı. Türk bayraklı tabuta sarılan Mustafa Küçük’ün eşi Bennur ile oğlu Selim Küçük, daha sonra da birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Abla Nilgün Kahraman da, “Kardeşim, evine ve ailene hasrettin” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Mustafa Küçük’ün oğlu 25 yaşındaki Selim Küçük de törende taktığı babasına ait kırmızı kravatı boynundan çıkartarak tabutun üzerine bıraktı. Kravata Atatürk imzalı iğneyi de iliştiren Selim Küçük, babasının tabutunu defalarca öperek gözyaşı döktü. Küçük, Sülüklü Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Baba, evimize artık nasıl gireceğiz’

Emekli olacaktı
Milli Savunma Bakanlığı Dışilişkiler Daire Başkanlığı’nda görevli sivil memur olan ve 3 ay sonra emekli olmayı planlayan Muammer Kosacı’nın (50) cenazesi önceki akşam Eskişehir’e getirildi. Kosacı’nın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu dün hastane morgundan alınarak annesi Nazmiye Kosacı’nın oturduğu Şirintepe Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ardından cenaze törenin yapılacağı Reşadiye Camii’ne götürüldü. Eşi Abdullah Kosacı’yı 4 yıl önce kaybeden Nazmiye Kosacı rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile oğlunun cenaze törenine katıldı. Kosacı’nın yeğeni olan 10 yaşındaki Kayra Kosacı da törende gözyaşı döktü. Kosacı’nın cenazesi Asri Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları içinde toprağa verildi.