Cadde 'Babalar kızımı evlendir diyor'

'Babalar kızımı evlendir diyor'

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Stüdyoda ablalık ve anaçlığın işin içine girdiğini söyleyen Seda Sayan, “Ben çok babalar gördüm kızını alıp gelen, bu çok gurur verici” dedi

Babalar kızımı evlendir diyor

YENİ sezonda Star TV’ye transfer olan ‘Evleneceksen Gel’i, Uğur Arslan’la sunan Seda Sayan, programda kavuşamayanları birleştireceklerini söyledi. Evlenmek isteyen insanları stüdyoda buluşturup, birbirlerini tanımalarını sağladıklarını anlatan sunucu, “Ben diyorum ya ‘Çıkıp gelin’ diye onlar da geliyor. Evlensinler, güzel bir kurum. İnsanlar ruh eşini, hayat arkadaşını bulsun diye elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Stüdyoda ablalık ve anaçlığın işin içine girdiğini anlatan Sayan şöyle konuştu: “Kısa süreli bir izdivaç programı yaptım ama çok da sevdim. Güzel bir iş yapıyoruz. Ablalık, bacılık benimle çok örtüşmüş olduğu için insanlar da benimsedi. Çok babalar gördüm, kızını alıp gelen... Bu çok gurur verici. Anneleri çok gördük ama bir babanın kızını getirmesi ve size emanet demesi çok önemli.”

Haberin Devamı

BABALAR KIZLARINI BANA TESLİM EDİYOR

Bu sezon Star TV’ye transfer olan ‘Evleneceksen Gel’i birlikte sunan Seda Sayan ve Uğur Arslan, yeni programlarını Milliyet Cadde’ye anlattı

Programın içeriğinde neler olacak?

Kavuşamayanları kavuşturacağız. Evlenmek isteyip bu durumda sıkıntı çeken insanları buluşturup, stüdyoda uzun uzun tartışmalar sonucu birbirlerini iyi tanımalarını sağlayacağız. Bazen dışarıda görüşmelerini sağlayıp, birbirlerine uygun olduklarına emin olana kadar onlara zaman veriyoruz. Stüdyoda oturuyoruz tartışıyoruz, bazen uzman eşliğinde doğru bir evliliğe karar vermeleri için teşvik edici oluyoruz.

Teşvik etmek için neler yapıyorsunuz?

‘Bak iyi tanıdın mı, anladın mı?’ diyoruz. Ya da birbirine uymayan çiftlere ‘Hayır böyle olmaz’ dediğimiz de oluyor. Orada ablalık, anaçlık işin içine giriyor.
Uğur’un da tecrübesi var. Kısa süreli bir izdivaç programı yaptım ama çok da sevdim. İnsanlar da benimsedi. O ablalık, bacılık benimle çok örtüşmüş olduğu için. Ben çok babalar gördüm, kızını alıp gelen. Bu çok gurur verici... Anneleri çok gördük ama bir babanın kızını getirmesi ve ‘Size emanet’ demesi çok önemli bir şey.

Haberin Devamı

Evlilik programlarına olan bakış açısı size olan güvenle farklı bir boyut mu aldı?

Ben diyorum ya ‘Çıkıp gelin’ diye, onlar da çıkıp geliyor. ‘Sen yaparsın’ deyip bizi kendilerine emanet ediyorlar. Geçen 11 nikah kıydık. Çok sayıda nişanımız var. Bu yıl düğün için program bekleyen çiftlerimiz var. Evlensinler, güzel bir kurum. İnsanlar ruh eşini hayat arkadaşını bulsun diye elimizden geleni yapıyoruz.

Uğur Bey’le de enerjiniz tuttu, seyirci de kabul etti sizi...

Biz eski arkadaşız ama birlikte böyle bir formatta olmak aklımızda yoktu. O arada derdi, ‘Sen izdivaç yapmalısın.’ Çoğu stüdyodaki genç çocuklar ‘Anne’, ‘Abla’ diyorlar bana. Dolayısıyla Uğur da öngörülü... Bana daha önce söylüyorlardı, ‘Ne işim var’ diyordum. Ama iyi ki kandırılmışım, çok iyi oldu. Türk halkıyla bir de böyle buluştum. Yılların verdiği o güvenirlilik ve Uğur’un sevilen bir adam olması... Ailelerin Uğur’u sevmesi ve onun kendini iyi muhafaza etmiş olması bize başka bir kapı açtı. Güveniyorlar, inanıyorlar ve stüdyomuz sıcak bir ortam oluyor.

Haberin Devamı

Programa alıştınız mı?

‘İzdivaç programı yapamam’ diyordum ama yaptıktan sonra, 25 yıldır kuşak programı yapan biri olarak bambaşka bir yelpazeyle karşılaştım.
Bizim insanımızın kolay sebeplerden yuva kuramadığını gördüm. Sadece ön ayak oluyorsun. Belki çocuk istiyor aile istemiyor, aileyi iknaya gidiyorsun konuşuyorsun. Ya da aralarında belki parasızlık sorunu var onun çözümünü nasıl yaparım, hal çaresine bakıyorsun. Yani kavuşamayan, birleşemeyen, ‘Biz nasıl evleneceğiz, nasıl olur?’ diyenlerin çatır çatır düğününü yapıyoruz. Nikahını kıyıyoruz, cüzdanlarını ellerine veriyoruz. Güzel iş, ben sevdim yani, tam benlik.

‘Kendimize yakışanı yapacağız’

“Birçok program başlıyor. Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Çünkü sadece biz değiliz, arka planda görüyorsunuz bir sürü insan evine ekmek götürüyor. Bir sürü dizi program kaldırılıyor, hepsine üzülüyorum. Benim bir sözüm vardır, ‘Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer.’ Onun için iyi bir sezon olacak. Tatlı, kapışmalı, güzel... Hepimiz kendimize yakışanı yapacağız.”

Haberin Devamı

UĞUR ARSLAN: TÜRK İNSANINI İYİ TANIYORUM

Evlilik programlarının sevilen isimlerinden birisiniz, Star TV’deki yeni sezonunuz hayırlı olsun.

Star TV, Türkiye’nin en çok sevilen, en çok izlenilen kanallarından biri. Star TV’nin bize, bizim de Star TV’ye katacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz. Çünkü gerçekten evlilik programları şu an Türkiye’de en çok izlenilen, en çok ilgi gören yapımlar.

Nasıl bir ikili izleyeceğiz?

Bu program hem kaliteli hem de çok izlenilirlik vaat ediyor. İnsanların bu programı izlemek için çok sebebi var. Kimisi gerçekten evlilik programı izliyor, kimisi eğlenmek için, kimisi hüzünlenmek, gerçek hayat hikayeleri görmek için.
İşin enteresanı eleştirmek için izleyenler bile var. Sonuçta herkes bir şey için bu programı izliyor.
Seda Hanım’ın ağırlığı ve önemi bu programda çok fazla. Kendi açımdan da Türkiye’nin bütün illerini, kasabalarını, gezmiş biri olarak Türk insanını çok iyi tanıyorum. Seda Hanım, Anadolu insanını çok iyi tanıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki izleyicinin beklentilerini de biliyoruz. Dolayısıyla bu beklentiye göre bir program gerçek-leştirdiğinizde bunun geri dönüşü de çok oluyor.

Haberin Devamı

Bu sezon yenilikler var mı programın içinde?

Komple bir reality haline çeviriyoruz bu dönemde. Aslında sırf bir evlilik programı olmanın haricinde gerçek hikayelerden oluşan, hem eğlenceli hem de zaman zaman hüzünlendirebilen hayattan bir programa dönüşecek.

Yazarlar