Gündem ‘Beklemiyordum’

‘Beklemiyordum’

09.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İhraç edilen akademisyenler arasında Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu da yer aldı.

‘Beklemiyordum’

Kaboğlu da, “İhraç edilmeyi beklemiyordum. Çünkü suçlu biri değilim. Ben ömrü darbelere karşı, cemaatlere karşı mücadeleyle geçen, bütün yazdıklarım, konuştuklarım hepsi hukuk ve hukuk devleti için oldu. Demokrasi, insan hakları için oldu” dedi. İhraç listesinde Nazım Orotoryosu Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı’nın ismi de yer aldı.
İstifasını vermişti
İhraç edilenler arasında geçtiğimiz hafta ihraç edilen akademisyen arkadaşlarının yerine derse girmeyeceğini söyleyerek istifa eden İLEF öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek de yer aldı. Bek, “Koridorun solunda ve sağında bir bir odalar boşaldı. Atılan arkadaşlarımın isimleri aynı gün söküldü kapılardan, web sitelerinden de adları, öz geçmişleri” diyerek istifa etmişti. Ü niversite yönetimi Bek’in istifasını kabul etmemişti.
Kavakçı’nın eşi de var
Öte yandan Kafkas Üniversitesi öğretim görevlisi ve eski vekil Merve Kavakçı’nın eşi Prof. Dr. Cihangir İslam da ihraç edildi. İslam, twitter hesabından ihraç edildiğini ilginç bir paylaşımla açıkladı. İslam, “90’lı yıllarda üç kez Ankara Üniversitesi tarafından atılmıştım. Dördüncüsü de aynı nedenle ve AKP İktidarı tarafından” mesajını yazdı.