Gündem ‘Beni de götür canım oğlum’

‘Beni de götür canım oğlum’

19.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’de şehit düşen Onur Tiken, Erbil Arslan ile Erzurum’da şehit olan Yakup Yılmaz memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi... Babalar Günü’nde şehit oğullarını uğurlayan babaların feryatları yürekleri dağladı

‘Beni de götür canım oğlum’

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Onur Tiken (24) Ordu’da, Uzman Çavuş Erbil Arslan (20) Balıkesir’de, Erzurum’un Şenkaya ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz (23) ise Sakarya’da toprağa verildi. Şehit Onur Tiken için memleketi Ordu’nun Çatalpınar ilçe merkezindeki stadyumda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehidin babası Alaattin, annesi Esma Tiken ve kardeşleriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

‘Vatan sağ olsun’

‘Beni de götür canım oğlum’


Babalar Günü’nde şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan Alaattin Tiken, “Ah canım yavrum, beni bırakıp nereye gidiyorsun, beni de götür canım oğlum” diyerek ağlayıp gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna sarılan anne Esma Tiken ise, “Yavrum beni de götür, yavrum beni bırakıp gitme, seni böyle mi karşılayacaktım?” diyerek feryat etti.
Şehidin fotoğrafını taşıyan nişanlısı Aslı İbaç da gözyaşı döktü. Tiken’in, babasının evinin üzerine kat çıkmak için inşaata başladığı ve evin ağustos ayında tamamlanmasının ardından düğün yapmayı planladığı belirildi. Aslı İbaç “Vatan sağ olsun, terörün Allah belasını versin. Başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi. Tiken’in cenazesi, törenin ardından Ortaköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.