Gündem ‘Benim koltuğuma niye oturdun?’

‘Benim koltuğuma niye oturdun?’

24.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

23 Nisan nedeniyle koltuğunu bir çocuğa devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona girdiğinde koltuğunda oturur bulduğu 10 yaşındaki Zülal’e şaka yaptı

‘Benim koltuğuma  niye oturdun’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Ankara’daki okullardan gelen öğrencileri kabul ederek, temsili olarak koltuğunu devretti. Salona gelişinde, çocuklarla tek tek selamlaşan Erdoğan, koltuğuna oturan 10 yaşındaki Zülal Erdurmuş’a da, “Sen benim koltuğuma niye oturdun?” diye espri yaptı. Kent Koop İlköğretim Okulu öğrencisi 3. sınıf öğrencisi Melek Kaya, toplantının başında kemanıyla kısa bir dinleti sundu. Kaya, “Bu şarkıyı anneniz için çalıyorum” demesi üzerine Erdoğan, “offf şimdi beni yıktın” dedi. Şarkı Erdoğan’ın gözlerinin yaşarmasına ve duygulanmasına neden oldu.
Kısa cevaplara teşekkür
Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Aydınlıkevler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Erdurmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdurmuş, başkanlık sistemine ilişkin soruya, “Aslında benim bildiğim bir başkanlık sistemi var, o da sınıf başkanlığı. Biz sınıf başkanımızı da dönem başında seçmiştik” karşılığını verdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben de Cumhurbaşkanımıza basın mensuplarının bu tür sorularına verdikleri kısa, net cevaplar nedeniyle teşekkür ediyorum. Çok köşeye sıkıştırdılar” dedi. Çanakkale törenlerini çocuklara anlatan Erdoğan, “İçinizde Çanakkale’ye gitmeyen var mı?” diye sordu. Çanakkale’ye gidenlerin sayısının az olması üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya dönerek, “Onların okullarını bir hemen incelememiz lazım” dedi.