Gündem ‘Birlik yürüyüşü’

‘Birlik yürüyüşü’

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hain terör saldırısına toplumun tüm kesimleri büyük tepki gösterdi. Vodafone Arena’nın çevresindeki yollar inceleme ve onarım çalışmalarının sona ermesinin ardından öğle saatlerinde trafiğe açıldı.

‘Birlik yürüyüşü’

Stad ve çevresi vinç yardımıyla dev Türk bayraklarıyla donatıldı. Pek çok sivil toplum kuruluşu, meslek odası ve siyasi parti de patlamanın yaşandığı bölgeye ardı ardına terörü lanet yürüyüşleri gerçekleştirdi. İlk olarak Dolmabahçe sahilinde bir araya

‘Birlik yürüyüşü’
gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeleri ve vatandaşlar patlama alanına gelerek karanfil bıraktı. Yürüyüşe katılan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, terörün toplumun tüm kesimlerince lanetlendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Demokrasi Platformu Başkanı Avukat Kezban Hatemi de “Bugün burada korkmadığımızı, yılmadığımızı, Türk halkını sindiremeyeceklerini bağırmak için buradayız. Bizler terörün her türlüsüne karşı şiddetle, nefretle bunları lanetliyoruz. Asla korkmuyoruz” dedi. Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ise bütün dünyayı terör olaylarına karşı birleşmeye çağırdı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, “Bu vatanın birliğine ve beraberliğine kardeşliğine, özellikle polisine uzanan elleri lanetlemek üzere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek üzere bugün buradayız” dedi. İTO üyelerinin yürüyüşünün ardından Beşiktaş’taki terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere patlama bölgesine bu kez CHP’liler geldi. Bu sırada olay yerinde bulunan bazı kişiler CHP’lilerle tartıştı.

Haberin Devamı

Tatsız olay

CHP logosu taşıyan araç bazı kişiler tarafından tekmelendi. CHP’liler ile bu grup arasında yaşanan gerginliği güvenlik güçleri ayırdı. Gerginlik sonrası konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, terörü şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirterek, “Artık bu ülkenin birliğini ve beraberliğini birlikte sağlama dönemi gelmiştir. Teröre alışmayacağız. CHP olarak herkesten önce hem ülkemize hem vatanımıza sahip çıkacağız, sonuna kadar her türlü katil teröre karşı mücadele vereceğiz” dedi.