Gündem ‘Biz tatbikat zannediyorduk’

‘Biz tatbikat zannediyorduk’

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’nda bir albay komutasındaki 10 muvazzaf subay, 67 asker gözaltına alındı. Karakolda gözaltında tutulan erler kendilerinin oraya tatbikat amaçlı getirildiğini söyledi

‘Biz tatbikat  zannediyorduk’

Darbe girişimi sırasında polisin en kısa sürede hayatı normale döndürdüğü Atatürk Havalimanı’nda bir Albay komutasındaki 10 muvazzaf subay toplam 67 asker gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı karakolunda gözaltında tutulan askerlerden erler kendilerini buraya tatbikat amaçlı olarak getirildiğini bildiklerini söyledi.

‘İşte o zaman anladık’

İlk sorguları yapılan gözaltındaki erler tatbikat yaptıklarını zannettiklerini belirterek, “Ne zamanki halk gelip tankların üzerine çıkmaya başladı gerçeği o zaman anladık” dedikleri öğrenildi. Atatürk Havalimanı’nda halk ve polisin girişimleri sonucunda etkisiz hale getirilerek göz altına alınan 66’ncı Mekanizma Birliği’nde görevli Albay Mustafa Kol ile 10 subay ve 56 asker işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’nin nezaretine götürüldü. Askerleri yöneten Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı Mesleki Gelişim Şube Müdürü Piyade Albay Kol’un yardımcılığını ise Hava Harp Okulu’nda muvazzaf Binbaşı Yusuf Yenihayat’ın yaptığı öğrenildi.

‘Geri çekiliyoruz’

Yehihayat’ın havalimanının kulesine çıkan asker olduğu açıklandı. Albay Kol’un sorgusunda darbe girişiminde bulunduklarını kabul ettiğini belirterek polisler karşısına geldiği zaman “Tamam geri çekiliyoruz” dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Albay Kol, havalimanındaki emniyet müdürlüğü binasına giderek müdür makamına geçmek istedi. Ancak burada bulunan bir polis silahını çekerek Albay’a doğrulttu ve “Buraya girerseniz ateş edeceğim” deyince Albay geri adım attı. Ve birliğinin başına döndü.