Gündem ‘Bizi rahat bıraksınlar’

‘Bizi rahat bıraksınlar’

15.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’de yaşayan ‘Vatandaş Kazım’ lakaplı Kazım Delal, Rize kent merkezi ile birlikte 10 ilçede yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan tesislerin de bulunduğu Salarha Vadisi’ndeki Küçükçayır köyünde 10 yıl önce yapımı planlanan 9 megavat kurulu gücündeki Ambarlık Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi için ‘ÇED olumlu’ kararı veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı 10 yıl önce açtığı dava ile doğayı koruma çabasına başladı.

‘Bizi rahat bıraksınlar’

10 yılda açtığı davalarda bilirkişi ücretlerini ödemek için sattığı ineği ve çektiği banka kredileri ile gündeme gelen Kazım Delal’in geçen sürede HES’ler, taş ocakları ve mıcır eleme tesislerine karşı açtığı davaların sayısı 15’e ulaştı.

Haberin Devamı

‘Bizi rahat bıraksınlar’
‘Geri çekilsinler’

Köydeki evinin girişine kurduğu çalışma masasında her gün dava dosyalarını inceleyen ve şirketlerin savunmalarına karşı kendi savunmasını hazırlayan Delal, Rize’nin içme suyu ihtiyacının karşılanması için köyünden geçen derenin sularını seve seve verdiklerini belirterek, şirketlerinin içme suyu şebekesi üzerine santral kurma girişimi başlattıklarını hatırlattı. Buna karşı mücadele verdiğini belirten Kazım Delal, “Ömrüm belki bu işleri düzeltmeye yetmeyebilir ama çalışmam bu işlere yetecek ve bunları buradan tepeleyeceğim. HES şirketleri geri çekilsin, bizi rahat bıraksınlar. Bu su milletin içeceği sudur. Bu suyun üzerinde HES yapılamaz” diyor.