Gündem ‘Bizimki de parsel parsel görkem’

‘Bizimki de parsel parsel görkem’

26.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fuar İzmir’in açılışında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek tartışmasına da cevap verdi.

‘Bizimki de parsel parsel görkem’

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Türkiye’nin en büyük fuar merkezi Fuar İzmir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. Fuar açılışı yerine aynı saatlerde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın İzmir programına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak dinleyiciler tarafından uzun süre “yuh” sesleri ile protesto edildi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayı hatırlatarak, “Aziz Kocaoğlu dedi ki, ‘fuar alanını almak için geldim tek tek görüştüm, parsel parsel satın aldım. Evet birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor” dedi.
Vekiller de katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük ve en nitelikle fuar merkezi iddiasıyla Gaziemir’de yaptığı yeni fuar alanı olan ‘Fuar İzmir’in açılışına Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu ve CHP İzmir milletvekilleri de katıldı.
Açılışa geleceği duyurulan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul’da bir açılışa katıldığı için İzmire gelemedi. Milli Eğitim Bakanı Avcı’nın İzmir programına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak yerine yardımcısı Hasan Hüseyin Can törene katıldı.
Can kürsüde “Sayın Valimiz Mustafa Toprak bir başka programı nedeniyle katılamadı” deyince dinleyiciler “yuh” çekti. Katılımcıların tepkisi uzun sürerken program sunucusunun uyarısı etkili olmayınca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalkarak protestoyu kestirdi.
Kürsüye “Başbakan Kemal” tezahüratlarıyla çıkan Kılıçdaroğlu da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçen tartışmayı hatırlatarak şunları söyledi:
Parsel eleştirisi
“Kocaoğlu dedi ki, ‘fuar alanını almak için geldim tek tek görüştüm parsel parsel satın aldım.’ Bir de Ankara’yı düşünün parsel parsel lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Hükümet sözcüsü ne diyordu? ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ diyor. Evet birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor.
CHP olarak bizim bir özelliğimiz var herkes bilsin herkes duysun. Bizim temel özelliğimiz şudur: Her kuruşun hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur.”

Haberin Devamı

Gel sana maliye dersi vereceğim

Kılıçdaroğlu, CHP’nin emeklilere vermeyi taahhüt ettiği iki maaş ikramiye için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Emekliye vereceği ikramiyenin kaynağını nereden bulacakmış” sözüne şu yanıtı verdi:
“Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile kavga etti. Bu milletin sırtına 90 milyar lira yük geldi. Buna para bulunuyor da emeklilere mi para bulunamıyor. Saray için para var emekliye yok mu? Ben tarihte görülmemiş bir şekilde taahhüt yaptım. Emeklilere iki maaş ikramiye taahhüt ettim. Yapmazsan siyaseti de başbakanlığı bırakırım. Ben yandaşa değil herkese para bulacağım. Eğer ders almak istiyorsan, gel ben sana maliye dersi vereceğim, vergi dersi vereceğim” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, twitter’dan “Davutoğlu bayramlarda emekliye bir maaş ikramiye verilecek diye telaşlandı! Evet, senin yandaşa, saraya akıttığın parayı emekliye vereceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kullanılan demir 5 Eyfel ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fuar İzmir için 400 milyon TL’lik yapım maliyetini tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarı yaklaşık 600 milyon TL. Tesisin kurulduğu 337 bin metrekare alandaki kamulaştırmalar için de 40 milyon TL harcandı. Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi. Toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde. İnşaat alanından 2 milyon 300 bin metreküp, yaklaşık 200 bin kamyon hafriyat çıkarıldı. Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet Eyfel Kulesi, inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 m2’lik 6 bin daire inşa edilebileceği bildirildi.

Yazarlar