Gündem ‘Boydak istifasını BDDK yönlendirdi’

‘Boydak istifasını BDDK yönlendirdi’

07.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ soruşturması kapsamında önce kayyum atanan ve daha sonra BDDK’ya devredilen Boydak Holding’ın hissedarı olduğu Türkiye Finans’taki olumsuz gelişmelerin istifa yöntemiyle giderildiğini ifade etti.

‘Boydak istifasını  BDDK yönlendirdi’

Canikli, Türkiye Finansın hakim ortağının yüzde 67 payla Suudi Arabistan orijinli bir uluslararası sermaye olduğunu belirterek, yüzde 22 payın da hakkında FETÖ bağlantısı nedeniyle işlem yapılan Boydak grubuna ait olduğunu hatırlattı. Mahkeme tarafından Boydak grubuna bu işlemler yapıldıktan sonra Türkiye Finansla ilgili birtakım olumsuz gelişmeler, spekülasyonlar olduğunu ifade eden Canikli, şöyle dedi:

Hisseler satılıyor

“Esasında bu gelişmeden etkilenmesi söz konusu değildi. Çünkü hakim ortak yüzde 67 ile tek başına yönetme kapasitesi olan bir uluslararası sermaye. Boydak Grubu’nun Türkiye Finans’ın yönetimi üzerinde bir ağırlığı yok ama olumlu bir gelişme oldu, oradaki yönetim kurulundan istifa etti Boydak. Dolayısıyla şu anda Türkiye Finans’ın yönetimi, tamamen üzerinde hiçbir sorunu olmayan diğer ana hakim ortak tarafından yapılmaktadır. Ayrıca Boydak hisselerinin de ana grup NCB tarafından satın alınmasına ilişkin görüşmeler de devam etmektedir.”

Uluslararası sermayenin hak ve hukukunu korumak gerektiğini vurgulayan Canikli, “Burada haksız bir durum çıkmıştı. Yani hiçbir sorunu olmadığını halde sırf bu yüzde 22 hisse payına sahip ortağı üzerinde mahkeme tarafından FETÖ ile ilgili bir işlem yapıldığı için bir zarar görme ihtimali ortaya çıkmıştı. Elbette buna kayıtsız kalamazdık” diye konuştu. Canikli, Boydak’ın istifası noktasında da BDDK’nın yönlendirici bir fonksiyonu olduğunu sözlerine ekledi.