Gündem ‘Boykot’a en çok Hakkâri uydu

‘Boykot’a en çok Hakkâri uydu

16.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

DBP, Kürdi-Der ve Eğitim-Sen’in de yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerce ‘anadilde eğitim’ için okulların boykot edilmesi kararı Güneydoğu’da yeterince ilgi görmedi

‘Boykot’a en çok Hakkâri uydu

Güneydoğu’da, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) ve Eğitim-Sen’in de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerce, ‘anadilde eğitim’ için okulların boykot edilmesi kararının ilgi görmediği belirtildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eğitim öğretim yılının yeni başlaması dolayısıyla okula devamsızlık konusunda net bir rakam vermek için erken olduğunu kaydetti.
Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül de “Net bir şekilde belirtirim ki boykotun şu anda bizde karşılığı yok. İlimizde eğitim öğretime katılım önceki yıllarda olduğu gibi normal” dedi. Ağrı’da okulan gelen öğrenci oranının yüzde 80’lerde olduğu belirtilirken Siirt, Batman, Bingöl ve Mardin’de de boykotun etkili olmadığı keydedildi.
Sınıflar boş kaldı
Hakkari ve ilçelerinde boykota uyanların sayısı yüksek oldu. Okulların büyük bölümünde öğretmenler sabah okula gelerek öğrencileri bekledi. Ancak boykot nedeniyle sınıflar boş kaldı. Geçen yıl %90 olan boykotta, bu yıl da aynı oranda katılım oldu.
Van’da da boykot nedeniyle kenar mahallelerdeki bazı okulların sınıfları kısmen boş kaldı. Öğrencisi az olan okullarda sınıflar birleştirilerek ders başı yapıldı.
Van’ın İpekyolu ilçesindeki Vangölü İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki yırtık Türk bayrağı dikkat çekti.