Gündem ‘Böyle bir başarıya ülke olarak susamıştık’

‘Böyle bir başarıya ülke olarak susamıştık’

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DNA onarımı alanındaki çalışmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ile İstanbul ve çevresindeki 85 okulun müdürleri ve fen bölüm başkanları ile onuruna verilen yemekte bir araya geldi.

‘Böyle bir başarıya ülke olarak susamıştık’

Yeditepe Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğrencileri, yemek öncesinde Prof. Dr. Aziz Sancar ile mini bir toplantı gerçekleştirerek, kendisine ödevlerini ve DNA sarmalının olduğu bir afişi imzalattı. Prof. Dr. Aziz Sancar’ın onuruna Büyük Kulüp’te düzenlenen yemeğe; Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan, Bedrettin Dalan’ın eşi Ayseli Dalan, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın eşi Gwen Sancar, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe ile birlikte pek çok akademisyen katıldı.

‘Bayrağı taşımaktadır’
Açılış konuşmasını yapan Bedrettin Dalan, ülke olarak Prof. Dr. Aziz Sancar ile gurur duyduklarını, ama bu gururu sadece Nobel kazandığı için değil, Türklüğünü, kimliğini, kişiliğini öne çıkartarak ödülü aldığı için duyduklarını söyledi. “Böyle bir başarıya ülke olarak susamıştık” diyen Dalan sözlerine şöyle devam etti:
“Ben inanıyorum ki; uzun vadede Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri de çalışmaları ile ülkemize Nobel kazandıracak. Aziz Bey bu kapıyı Türk bilim insanlarına açmıştır.”
Prof. Dr. Sancar da konuşmasında Yeditepe Üniversitesi ve Dalan’a teşekkür ederek, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.