Gündem ‘Bu kez dereler taşınca çok fazla çamur geldi’

‘Bu kez dereler taşınca çok fazla çamur geldi’

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşikdüzü’nde yağışların azalmasıyla birlikte temizlik çalışmaları sürüyor. Bölge esnafı zararlarının çok büyük olduğunu söylerken, “Dükkânlarımız çamurla doldu. Perişan haldeyiz, inşallah devlet yaralarımızı sarar” dedi

‘Bu kez dereler taşınca çok fazla çamur geldi’

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin ardından başlatılan temizleme çalışmaları sürüyor.
Bölgede yağışın azalması ve sel sularının çekilmesiyle birlikte ilçe merkezinde biriken çamur, balçık ve hafriyat, iş makineleriyle temizleniyor. Ev ve işyerlerinin bodrum katlarında biriken sular da vidanjörlerle boşaltılıyor. İş yerleri zarar görenler, evlerini su basanlar ve çevre sakinleri de temizlik çalışmalarına destek veriyor. Bu arada, sel ve heyelanlardan kaynaklanan hasar tespiti için çalışmaların sürdürüldüğü ilçeye elektrik verilmeye de başlandı.
Esnaf dert yakındı
İlçede beyaz eşya satışı yapan ve sel felaketi sonrasında iş yerinin çamurla dolduğunu belirten Tunç Cora, daha önce de su baskını yaşadıklarını belirterek, “Ancak bu kadar etkili olmamıştı. Bu kez dereler taşınca çok çamur geldi. İş yeri çamurla doldu. Bizim gibi birçok esnaf da aynı mağduriyeti yaşıyor. Perişan haldeyiz. İnşallah devleti yaralarımızı sarar” dedi. Çok zor durumda kaldıklarını anlatan kuaför Aykut Yalap da, “İş yeri kullanılamaz hale geldi. En az 10 bin liralık hasar var” diyerek yakındı.
Beşikdüzü’ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, sel felaketinde zarar gören vatandaşları ve esnafları ziyaret etti, bölgede incelemelerde bulundu.
‘Talanın bedeli’
Ziyaretler sonrasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bölgenin talan edildiğini belirterek, “Artık bizi her şeye alıştırıyorlar. Karadeniz Bölgesi’nde bunu 2-3 gündür Beşikdüzü’nde yaşıyoruz. Bu süreç sanki alışkanlık, Allah’tan gelen bir afet gibi algılanıyor. Evet, tabii ki bu bir doğal olaydır ama bunun tedbirlerini almak da bu hükümetin görevidir. ‘Yeşil yol’ adı altında, HES adı altında Karadeniz talan edildi. Bu coğrafyayı bozarsanız bedeli ağır olur. Bugün bunu yaşıyoruz” dedi.
Heyelan kurbanı toprağa verildi
Ardıçatak Mahallesi’nde, aşırı yağış nedeniyle kayan toprak kitlesinin altında kalarak kaybolan ve önceki gün yapılan çalışmalar sonrasında cesedi bulunan 4 çocuk annesi Gülten Angın son yolculuğuna uğurlandı. Mahalle Muhtarı Muhammet Angın’ın eşi olan Gülten Angın, öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.