Gündem ‘Bu terbiyesizliği hoşgörüyle karşılayamayız’

‘Bu terbiyesizliği hoşgörüyle karşılayamayız’

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hollanda ile yaşanan kriz konusunda, “Ekonomik ve başka alanlarda da yaptırımlar gelebilir” dedi.

‘Bu terbiyesizliği hoşgörüyle karşılayamayız’

CNN Türk’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “Türkiye olarak rencide olduk, üzüldük hatta o gece sabaha kadar çok zor bir süreç geçirdik ama sonuçta biz bu davranışa bir tepki vereceğiz. Hollandalılar bu yaptıklarını telafi edene kadar biz bunu sürdüreceğiz. Hollandalılar özür dileyecek, bir şekilde bunları telafi edecekler ve ilişkilerimiz tekrar yürüyecek” diye konuştu.
‘Düzeltmeliler’
Siyasi yaptırım kararlar alındığını anımsatan Kurtulmuş, “Ekonomik ve başka alanlarda da yaptırımlar gelebilir. Şu anda biz Hollanda’dan yaptıkları bu yanlışlıkları düzeltmelerini bekliyoruz. İşi daha ileriye götürmeden, bu krizi derinleştirmeden krizi başlatanın, krizi çözmesini istiyoruz. Hiçbir şekilde bu yapılan terbiyesizliği, barbarlığı, gaddarlığı hoşgörüyle karşılayacak değiliz. Onun için de bu dört yaptırımı şimdi ortaya koyduk. Ümit ederiz ki gelişmeler olumlu seyreder” dedi. Hollanda’daki Türkiye büyükelçisinin geri çekilip çekilmeyeceği sorusu üzerine Kurtulmuş, “Şu aşamada değil. Biz Hollanda büyükelçisini de ‘istenmeyen adam’ ilan etmedik. Ama gelmesini istemiyoruz” dedi.
Yemek açıklaması
Kurtulmuş, Hollanda Başbakanı Rutte’nin, Başbakan Binali Yıldırım’a yemek teklifi ettiğinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine de şu aşamada böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. “Daha önce böyle teklif gelmiş ise bu değerlendirilebilir bir teklif midir?” sorusuna karşılık da Kurtulmuş, “Biz resmi olarak herhangi bir toplantı görüşme ortaya çıktığında bunu teyit ederiz. Dolayısıyla bunun şu aşamada söz konusu olması mümkün değil” diye konuştu.
‘Rap rap geliyor’
Kurtulmuş, “Neonazizmin neofaşizmin ayak sesleri ‘rap rap’ geliyor. Bu ırkçı siyasi akımların gölgesi altında kalırlarsa ve tedbir almazlarsa birkaç sene sonra Avrupa’daki makul siyasetçiler bu dalganın altında kalacaklardır. Bakanlarımıza propaganda hakkını vermeyenler bir müddet sonra aşırı sağ, aşırı ırkçı akımlar karşısında kendileri belki seçim kampanyası yapamaz hale gelecekler” dedi.